Mircea Geoană, desemnat în funcția de secretar general adjunct al NATO. Reacția celui care a fost președinte al României doar pentru o noapte


Mircea Geoană, desemnat în funcția de secretar general adjunct al NATO. Reacția celui care a fost președinte al României doar pentru o noapte

Mircea Geoană o va înlocui pe americanca Rose Gottemoeller în funcția de adjunct al secretarului general al NATO. Mandatul lui Rose Gottemoeller începuse în octombrie 2016. Anunțul a fost făcut de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

"Sunt bucuros să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general NATO. Este un promotor puternic al relaţiilor transatlantice şi va aduce experienţa îndelungată de politician şi diplomat. Va fi primul român care deţine această poziţie înaltă", a declarat Jens Stoltenberg, conform unui comunicat postat pe site-ul NATO.

Reacția fostului președinte al PSD nu a întârziat să apară. Acesta s-a declarat mândru și onorat că va fi desemnat în funcția menționată anterior. 

”Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriașă provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetățeni. De-a lungul carierei mele diplomatice și politice am promovat legătura transatlantică și integrarea euro-atlantică a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziție cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaștere a importantei contribuții a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susținerea politică și instituțională trans-partinică de care s-a bucurat candidatura mea”, a scris Mircea geoană pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.