Procurorul-șef al DIICOT, cel care nu cunoaște legea, preia frâiele dosarului ororii de la Caracal


Procurorul-șef al DIICOT, cel care nu cunoaște legea, preia frâiele dosarului ororii de la Caracal

Dosarul ororii din Caracal a fost mutat de la DIICOT Craiova la structura centrală a DIICOT. În acest context, instituția transmite că procurorul-șef, Felix Bănilă, a preluat conducerea dosarului în care Alexandra și Luiza sunt de negăsit, iar Gheorghe Dincă a declarat că le-a ucis.

”Urmare a preluării dosarului nr. 203/D/P/2019 de la Serviciul Teritorial Craiova de către D.I.I.C.O.T – Structura Centrală – Secția de Combatere a Criminalității Organizate, soluționarea acestuia a fost asumată de către procurori cu funcții de conducere din cadrul direcției sub coordonarea directă a procurorului șef, urmărirea penală fiind desfășurată cu maximă celeritate pentru stabilirea adevărului judiciar”, anunță DIICOT.

Joi seară, Gheorghe Dincă este audiat la sediul DIICOT din București, după ce structura centrală a preluat dosarul de la Craiova.

CITIȚI ȘI: Ancheta DIICOT la domiciliul lui Gheorghe Dincă, îngreunată. Felix Bănilă: Inculpatul are drepturi și trebuie adus la fața locului pentru a nu exista suspiciunea că am plantat noi niște probe!

Felix Bănilă și-a asumat astfel o responsabilitate imensă. Cu toate acestea, dorim să vă reamintim faptul că Felix Bănilă nu a cunoscut legea care permite perchezițiile la domiciliul inculpatului Gheorghe Dincă. Procurorul-șef a dat de înțeles că DIICOT nu putea face percheziții deoarece Gheoghe Dincă era spitalizat și nu se putea afla la fața locului în momentul în care se făceau perchezițiile. De fapt, legea permite perchezițiile în absența lui Gheorghe Dincă întrucât acestea pot fi făcute sub ochii unui reprezentant al inculpatului, în cazul de față avocatul. Este vorba despre Art.159 din Codul de Procedură Penală:

"Când persoana la care se face percheziția este reținută ori arestată, va fi adusă la percheziție. În cazul în care nu poate fi adusă, ridicarea de obiecte și înscrisuri, precum și percheziția domiciliară se fac în prezența unui reprezentant ori martor asistent".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.