Edilul PSD din Caracal minte cu nerușinare că nu există clanuri în oraș în timp ce un interlop îi păzește Primăria


Edilul PSD din Caracal minte cu nerușinare că nu există clanuri în oraș în timp ce un interlop îi păzește Primăria

Cazul de la Caracal scoate la iveală pe zi ce trece informații de-a dreptul șocante. Așa se face că astăzi aflăm faptul că interlopul Remus Rădoi ”Codiță”, cel la care comisarul șef Nicolae Alexe apelase în cazul Alexandrei Măceșanu, păzește printre altele primăria din Caracal.

Concret, una dintre firmele de protecție și pază ale lui Rădoi care activează la nivelul județului Olt, Safety Security SRL a avut în perioada 2013-2018 contracte de 2 milioane de euro cu diferite autorități ale statului printre care și Primăria Caracal, potrivit celor de la libertatea.ro. Practic, Remus Rădoi se ocupă și de păzirea Primăriei din Caracal. Contractul a fost câștigat în 2018, apare în SEAP și se referă la 7.920 de ore de protecție a Primăriei orașului său natal.

Culmea e că primarul pesedist din Caracal, Liviu Radu, declara senin că nu a auzit niciodată se existe clanuri interlope în oraș, în ciuda faptului că șeful unui astfel de clan îi păzea Primăria.

Iată ce spunea edilul: "Caracal e un oraș liniștit. Eu nu am auzit de clanuri în orașul nostru. Am auzit din mass-media, hai să verificăm aceste informații. Eu reprezint cetățenii din oraș, aici nu s-a vorbit niciodată despre clanuri interlope. Dacă știți dvs. mai bine din București aceste lucruri hai să verificăm".

Dorim să subliniem faptul că, potrivit investigației jurnaliștilor de la Libertatea (citiți AICI investigația Libertatea), Remus Rădoi ”Codiță” a fost cel care a trimis poliția la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta în cazul ororii de la Caracal. 

Cei de la Libertatea (citiți AICI materialul integral) mai scriu că firma interlopului Rădoi a avut și contracte cu Academia Română pentru protecție și pază la diferite locații ale instituției, precum centrul de dezvoltare durabilă Hațeg – Retezat sau cabanele Rotunda, Gura Zlata, Gemenele și Pietrele.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.