AUDIO EXCLUSIV Un polițist, către mama unei MINORE sechestrate și forțate să se prostitueze: ”Fii-ta e doar o curvă!” Cum a batjocorit și a insultat Poliția Medgidia o copilă de doar 14 ani


AUDIO EXCLUSIV Un polițist, către mama unei MINORE sechestrate și forțate să se prostitueze: ”Fii-ta e doar o curvă!” Cum a batjocorit și a insultat Poliția Medgidia o copilă de doar 14 ani

”Ce să-ți fac eu, dacă o ai pe fii-ta curvă? E doar o curvă!”, a găsit de cuviință să-i zbiere un polițist în față unei mame îndurerate, care s-a prezentat de mână cu fetița sa în vârstă de doar 14 ani și jumătate, la Poliția Medgidia, reclamându-i, cu nume, prenume și locație, pe proxeneții care o sechestraseră și o forțaseră să se prostitueze timp de aproximativ patru luni, de-a lungul anului 2012.

Puțin spus halucinant: agentul care a preluat declarația nu numai că s-a pretat să o jignească incalificabil pe victima minoră (repetăm: sechestrată, terorizată și forțată să se prostitueze), de parcă o copilă de numai 14 ani ar fi putut fi vinovată de drama prin care trecea, dar Poliția Medgidia nu a găsit de cuviință să se implice în acest caz, eliberând un număr de dosar despre care nimeni nu a mai auzit nimic, niciodată, cu atât mai puțin victima și familia acesteia.

Podul.ro a vorbit cu minora de odinioară, acum în vârstă de 21 de ani, aceasta acceptând să ne relateze, la adăpostul confidențialității, o parte dintre experiențele traumatizante cauzate atât de proxeneți cât și de polițiștii din Medgidia, care au tratat cu indiferență și nesimțire monstruoasă victima și familia, deși minora le-a explicat că interlopii au amenințat-o în repetate rânduri cu pistolul și cuțitele.

Având în vedere buboiul infracțional din Medgidia, dar și inexplicabila decizie a Poliției Medgidia de a trata cu indiferență odioasă acest caz, în 2012, o vom numi pe tânără ”Laura”, pentru a-i proteja identitatea.  Vă prezentăm în cele ce urmează stenograma unor pasaje din interviul – versiunea AUDIO mai jos – pe care ni l-a acordat Laura, cu mențiunea că vocile au fost distorsionate din aceleași rațiuni.



De notat că proxenetul care a sechestrat-o și a forțat-o pe Laura să se prostitueze deține același club din anul 2012, locație unde plasa fete (printre care și minore) diverșilor clienți.

Vă prezentăm povestea Laurei:

Podul.ro: Câți ani aveai când ai fugit de acasă și a început povestea asta?

Laura: Paisprezece ani și jumătate.

Cum s-a întâmplat?

Laura: E o poveste foarte-foarte lungă... Pe scurt, eu mi-am început viața sexuală la 14 ani fără o lună, din cauza unui anturaj din școala generală. În fine, atunci am luat-o un pic razna… nu mai ascultam... și din cauza unei fete care i-a spus bunicii mele că stau cu cineva la colț, că am întârziat de la școală, ceea ce nu era adevărat, bunica mi-a dat o palmă pe stradă și m-a luat de păr.

Atunci ai fugit de acasă?

Laura: Ei, atunci... am decis să fug de acasă, să fug la tata (n. red. – Laura provine dintr-o familie despărțită). Am fost la tata câteva ore. De acolo, eu cunoscusem pe cineva în spital, pe o fată… Am sunat-o, am întrebat-o dacă pot să mă duc la ea. M-am dus la ea, am stat… ea avea o soră într-un orășel apropiat, are și acum, măritată cu copii, în fine… Automat, îți dai seama că nu te ține nimeni pe degeaba, nu? Și ea a vorbit cu un vecin pentru a mă duce să fac treaba asta (n. red – prostituție), numai că, având doar 14 ani și jumate, îți dai seama că… nu îmi trecea mie prin cap a fi ceva wow, periculos și așa mai departe…

Stai o secundă. Cei la care locuiai ți-au zis despre ce era vorba, despre ce urma să ți se întâmple?

Laura: Prima dată, nu. Pe parcurs…

Pe parcurs?

Laura: Îmi aduceau clienți.

Așadar, când s-a întâmplat prima oară, nu știai ce urma.

Laura: Nu, n-am știut… Când s-a întâmplat prima oară, m-a adus într-un apartament. Am stat acolo, iar el (n. red. – vecinul fetei la care Laura a locuit inițial) mi-a zis că o să vină cineva la mine. Am zis că posibil e un prieten de-al lui, mi-a zis că da. Atunci s-a întâmplat prima dată și a mai continuat trei luni jumate.

Aveai doar 14 ani…

Laura: Da, 14 ani și jumătate.

Ce s-a întâmplat apoi?

Laura: L-am cunoscut pe fostul soț, la club. N-am avut treabă cu el, doar îl știam de la bar. Am revenit acasă, m-am mai liniștit. În timpul ăsta, când veneam acasă s-o văd pe mama, veneau și ei (n. red. – cei care îi aduceau clienții și o puneau să se prostitueze). Eram urmărită, ținută din scurt, amenințată.

Cine venea? Femeia aceea care avea apartamentul? Vecinul acelei femei, cel care îți aducea clienți?

Laura: Femeia aceea m-a dat la altcineva. M-a dat unei persoane care a avut clubul Z și îl are și acum, la ora actuală.

Cine a sesizat poliția?  

Laura: Ai mei au dat declarația. Mama. Le-a spus că eram sechestrată.

Așadar, mama ta a făcut plângere la poliție că ai fost sechestrată, da?

Laura: Da. Eu am fost la poliție doar ca să le spun numele lor, a respectivilor care m-au sechestrat, m-au pus să mă prostituez și m-au terorizat. Le-am spus cum se numesc, apoi am revenit acasă, am stat o perioadă liniștită, n-am mai avut treabă cu nimeni (…) Da… se fac bani din prostituție, dar riști multe… riști să te îmbolnăvești, riști să… iar banii făcuți din așa ceva n-or să te ajute cu nimic în viața asta.

Să revenim la momentul în care părinții tăi au făcut reclamație la poliție că ai fost sechestrată, au specificat unde erai, cine te luase?

Laura: Știau că sunt în cartierul X, dar nu știau cine mă ține și nu știau nimic nici despre clubul Z. Polițiștii nu m-au căutat niciodată. În timpul ăsta, cei care mă sechestraseră pentru prostituție mă duceau acasă o dată pe săptămână ca să mă vadă ai mei și să renunțe la caz… Până la urmă a venit mama după mine într-o zi și m-a dus în oraș, la poliție. M-a dus să mi se ia o declarație. Am recunoscut, am zis că da. Polițistul ne-a zis ”bine, rămâne să vă sunăm”.

Așadar, la 14 ani și jumătate ai dat declarație la poliție și ai spus că ești forțată să te prostituezi, da?

Laura: Da. Le-am spus cum sunt ținută, trimisă, amenințată... cum veneau și stăteau după mine…

Și dacă n-ai fi continuat cu ei, cu cei care te forțau să te prostituezi, s-ar fi putut întâmpla… ceva?

Laura: Da, da…

Adică?

Laura: Eram amenințată mereu cu pistolul. Umblau cu cuțite, aveau cuțite la ei…

Despre dosar mai știi ceva. Ce s-a întâmplat cu el?

Laura: Nu mai știu nimic. De când am dat declarația nu mai știu nimic. Eu le-am spus totul polițiștilor, numele respectivilor și nu s-a mai întâmplat nimic de atunci, da. Sunt atâția ani de atunci, acum am 21 și n-am mai fost chemată niciodată de poliție.

Mai ții minte cine ți-a luat declarația?

Laura: Nu mai știu. O s-o întreb pe mama. Nici nu mai țin minte cum arăta. Mai țin minte doar că am ieșit eu afară din birou și că atunci i-a zis mamei mele că ”Ce să-ți fac eu, dacă o ai pe fii-ta curvă? E doar o curvă!”, și atunci mama i-a sărit la gât, i-a pus mâna în gât și i-a spus că nu îți permit să îmi faci tu mie copilul așa, când o să ai tu copii o să îți dai seama ce înseamnă…

Aveai doar 14 ani și jumătate, erai o copilă care fusese sechestarată și nevoită să se prostitueze, iar polițistul ți-a spus ”curvă”?

Laura: Nu mie, i-a spus mamei mele că sunt o curvă…

Unde a spus asta?

Laura: În secția de poliție, în biroul lui. Eu venisem să confirm plângerea mamei și să dau o declarație că am fost sechestrată și că sunt terorizată… După ce am dat declarația, mama a rămas în biroul lui să mai vorbească cu el, nu știu ce să-l întrebe, și am auzit când i-a zis ”Dacă o ai pe fii-ta curvă”, și mama i-a sărit în gât. Adică… totuși…

Cei pe care i-ai reclamat, din câte știi, au fost chemați vreodată la poliție?

Laura: Nu, nu.

N-au fost contactați de autorități?

Laura: Nu, nu, n-au fost chemați la secție.

Ei știau că tu ai făcut reclamație împotriva lor?

Laura: Da. Știau, știau chiar de la momentul în care mama a depus plângerea. Când au aflat că situația putea să se înrăutățească pentru ei, mi-au dat drumul acasă de tot.

În perioada în care nu ți s-a permis să pleci, perioada în care erai sechestrată și forțată să te prostituezi, mama ta cum a aflat prin ce treceai?

Laura: De la mine. Am sunat-o eu de pe numărul unui client, că mie îmi luaseră telefonul, nu mă lăsau să vorbesc cu nimeni. Dintr-o lună de zile, părinții nu știau nimic de mine. După vreo trei săptămâni de când o sunasem pe mama, am sunat-o din nou și i-am spus că sunt ținută acolo, i-am spus locul, dar nici în momentul acela poliția nu a venit să mă caute. Eu i-am zis mamei unde sunt, că sunt sechestrată și că nu puteam pleca de acolo. Mama a spus poliției toate aceste informații. După aceea, a mai trecut ceva timp și am reușit să mă vad cu mama și să mergem împreună la politiție. Atunci s-a întâmplat ce v-am povestit. Polițistul i-a spus mamei că sunt curvă.

Despre dosar nu ai mai aflat nimic, niciodată?

Laura: Deși mi-au dat un număr de dosar (foto jos), eu nu știu nimic despre el și nici nu l-am găsit pe rolul judecătoriei Medgidia. Nu s-a întâmplat nimic în urma reclamațiilor făcute de mine și de mama mea.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.