Cu cât este plătită consiliera lui Dăncilă din bani publici pentru a-l compara pe Iohannis cu Hitler


Cu cât este plătită consiliera lui Dăncilă din bani publici pentru a-l compara pe Iohannis cu Hitler

Dana Rozalia Varga, o consilieră a premierului Vasilica Dăncilă, l-a comparat pe președintele Iohannis cu Hitler, preluând un montaj foto publicat pe Facebook. Comparația complet depășită ne semnalează pe de o parte o banalizare a nazismului, de vreme ce putem asocia cu atâta lejeritate imaginea unui criminal genocidal cu cea a unui președinte al unui stat din UE. Pe de altă parte, ne-ar putea semnala completa lipsă de cunoaștere a ceea ce a însemnat nazismul și ceea ce au reprezentat marile ideologii criminale ale secolului al XX-lea.

Dana Rozalia Verga a muncit aproape întreaga viață la stat fiind consilier cu rang înalt în diverse ministere. În 2017, a câștigat 53.000 de lei din funcția de consilier de stat în Guvernul României și 10.600 de lei la Agenția națională pentru romi, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului. Un venit de peste 1.150 de euro pe lună.

În ultima declarație de avere, Dana Rozalia Varga scrie că primește bani doar pentru poziția de consilier - 106.000 de lei, adică 1.900 euro pe lună! Cu alte cuvinte, la adăpostul unei funcții călduțe și a unui salariu platit din bani publici, doamna Dana Rozalia Varga își permite să facă asemenea comparații aberante.

Amintim că nu este prima oară când liderii PSD îl compară pe Iohannis cu Hitler sau îl leagă, politic, de regimul nazist. Derapajele PSD au vizat și Forumul Democrat German, căruia i s-a reproșat că ar fi continuatorul unei organizații naziste. Ambasadorul Germaniei la București a cerut zadarnic Guvernului să se delimiteze de atacurile împotriva minorității germane.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.