PSD vrea să arate că poate sfida cetățenii în cele mai abjecte feluri. URMĂRITUL PENAL Sebastian Cucoș, pentru violențele din 10 august, numit la conducerea Jandarmeriei București


PSD vrea să arate că poate sfida cetățenii în cele mai abjecte feluri. URMĂRITUL PENAL Sebastian Cucoș, pentru violențele din 10 august, numit la conducerea Jandarmeriei București

Urmăritul penal Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei Române înlocuit din funcție după violențele de la mitingul din 10 august 2018, a fost numit la conducerea Jandarmeriei Capitalei.

Anul trecut, Sebastian Cucoș se afla la conducerea Jandarmeriei Române în momentul reprimării mitingului din Piața Victoriei din 10 august 2018. La acel moment, șeful Jandarmeriei a spus, având o mână pe drapelul țării și o alta pe o icoană, că jandarmii care au intervenit în Piața Victoriei și-au făcut datoria, iar cei vinovați de comiterea violențelor vor fi investigați de instituțiile statului.

Sebastian Cucoș a fost schimbat de la conducerea Jandarmeriei pe 14 august 2018, prin decizia ministrului de Interne, Carmen Dan. În locul său, Ionuț Sindile a fost numit șef al Jandarmeriei.

Cucoș va ocupa aceasta funcție deși în prezent, el este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, după violenţele din 10 august 2018, dosarul fiind instrumentat de DIICOT.

Cucoș ocupa, până astăzi, funcția de împuternicit prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major al Jandarmeriei Române. Mutarea vine cu doar câteva zile înaintea protestului anunțat din 10 august, din Piața Victoriei. De precizat că numirea lui Cucoș în fruntea Jandarmeriei București figurează deja pe site-ul instituției:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.