UPDATE Uite alianța, nu e alianța. Tăriceanu "fake-news" o dă ușor la întors cu micul USL format din ALDE și Pro România


UPDATE Uite alianța, nu e alianța. Tăriceanu "fake-news" o dă ușor la întors cu micul USL format din ALDE și Pro România

UPDATE

Sunt probleme în paradisul micului USL. Tăriceanu a dat-o la întors privind alianța Pro România-ALDE. Președintele ALDE a publicat inițial pe Facebook un mesaj prin care a transmis că el și Ponta au hotărât că cele două formațiuni politice vor forma o alianță. Ulterior, Tăriceanu a modificat mesajul precizând că doar a discutat cu Ponta ideea unei alianțe ALDE-Pro România. Schimbarea mesajului lui Tăriceanu pare să vină în contextul în care Ponta i-a impus condiția ieșirii de la guvernare. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat, miercuri, pe pagina de Facebook, că ALDE va face alianță cu partidul lui Victor Ponta, Pro România. Practic vorbim despre un mic USL, de vreme ce alianța e compusă dintr-un partid format în mare parte din fracțiuni ex-PNL și un partid format din fracțiuni ex-PSD.

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Tăriceanu a adăugat că în perioada următoare „cele două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”.

Fostul premier Victor Ponta spunea recent într-o emisiune televizată că face alianță cu ALDE doar dacă ALDE iese de la guvernare. În acest context, reiese că ALDE ar urma să iasă la guvernare, dar un anunț în acest sens nu s-a făcut.

Jurnalistul Florin Negruțiu a punctat exact acest aspect, precizând că rămâne de văzut dacă alianța va merge la Putere sau în Opoziție: “Călin Popescu Tăriceanu poate să joace acest dublu joc cu un picior în Guvern, cu un picior în Opoziție, să aibă și avantajele Puterii, accesul la resurse și la funcții și să poată să aibă și libertatea de a vorbi din Opoziție. PSD-ul a ajuns un partid cu care nimeni nu dorește în acest moment să se alieze, un partid nefrecventabil. PSD-ul și doamna Dăncilă au rămas cumva la Putere, dar izolați în câmpul politic”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.