Delirul lui Bombonel. Adrian Năstase se întreabă dacă pe 10 august va veni poporul sau va fi lovitură de stat


Delirul lui Bombonel. Adrian Năstase se întreabă dacă pe 10 august va veni poporul sau va fi lovitură de stat

Fostul premier condamnat penal, Adrian Năstase a scris pe blogul său un mesaj prin care se întreabă dacă pe 10 august „va veni poporul”, sau “va fi lovitură de stat”. Tema loviturii de stat era vehiculată și anul trecut de fostul lider PSD, actual deținut, Liviu Dragnea.

Iată ce spune fostul pușcăriaș Adrian Năstase:

„Am citit că sunt 75 de revendicări ale celor care vor veni in Piata Victoriei. Ca să inteleg mai bine ce se poate intâmpla dacă ele nu vor fi satisfăcute, m-am dus inapoi la 1896, la cursul de Drept constitutional si administrativ, predat de dnul Adjunct cls 2-a St.Stanciovici, in Bucuresti, la Scoala Militară de Administratie.

Va fi deci o „revolutiune”? Cei care vor veni sunt „poporul”? Sau se poate intâmpla o „lovitură de stat”? Dar provine ea „de sus, de la cei care detin puterea”? Nu pare. Si atunci? Dacă guvernul ar accepta cele 75 de revendicări, nu ar fi posibil ca după o săptămână, să vină alt „popor” cu alte 75 de revendicări, eventual contrare?

Pare că am inceput să ne plictisim de democratia constitutională.

PS Interesantă observatia profesorului Stanciovici despre cum se poate face distinctia intre o revolutie si o lovitura de stat, mai ales sub aspectul pedepsei (observatie relevantă pentru Dosarul Revolutiei)”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.