Tolontan încearcă să mușamalizeze cancerul din instituțiile românești prin articolul îndoielnic de pe Libertatea. Avertismentul unui fost ministru de Externe


Tolontan încearcă să mușamalizeze cancerul din instituțiile românești prin articolul îndoielnic de pe Libertatea. Avertismentul unui fost ministru de Externe

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi analizează veridicitatea articolului publicat de Libertatea potrivit căruia 16 minore din Caracal au fost forțate în 2012 să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani.

Concret, fostul ambasador al României în Portugalia atrage atenția că articolul publicat de Libertatea, prin faptul că citează un singur martor indirect, nu face altceva decât să deturneze atenția de pe cancerul din instituțiile românești. Totodată, Baconschi subliniază faptul că în cazul în care informațiile privind militarii americani sunt adevărate, atunci aceștia vor fi sancționați. 

Redăm mesajul lui Teodor Baconschi:

"Citarea unui singur martor indirect (o tânără care a auzit ceva de la alte fete) caută, cu sprijinul naivilor și al idioților utili, să deturneze atenția publică de la starea disfuncțională a unor instituții românești. O stare critică, rezultată din corupție, nepotism, clientelism politic, asocieri mafiote, amoralitate, moșteniri mentale comuniste și neprofesionalism cras.

Până una, alta, dacă e ceva adevărat în acuzațiile la adresa unor militari americani, să ne spună chiar anchetatorii de la Caracal. Legea americană nu va ezita să-i sancționeze pe ipoteticii vinovați, dacă există probe concludente.

Altfel, să nu uităm că o generație întreagă (și chiar știu ce spun) s-a străduit să construiască un parteneriat strategic vital între România și SUA. Să nu uităm că regimul comunist a fost impus cu tancul sovietic (plecat de pe teritoriul nostru abia în 1958). Și nici că trăim vremuri tulburi, cu mare potențial de instabilitate, în fața cărora NATO și America ne oferă nu doar scutul anti-rachetă, ci și normele democratice ale unei vieți libere", transmite fostul ministru de Externe. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.