Cazul de la Caracal. Un jurnalist cere STS explicații privind faptul că i-a permis lui Cumpănașu accesul în instituție pentru a face propria anchetă


Cazul de la Caracal. Un jurnalist cere STS explicații privind faptul că i-a permis lui Cumpănașu accesul în instituție pentru a face propria anchetă

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) ia în vizor una din instituțiile statului și anume STS cerându-i explicații pentru faptul că Alexandru Cumpănașu care, potrivit afirmațiilor sale, a fost prezent două ore la Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru a-și face ancheta sa personală în cazul de la Caracal.

Astfel, Mircea Marian atrage atenția că Alexandru Cumpănașu, fără vreo calitate oficială, a fost primit două ore la STS, în timp ce mulți cetățeni cu același statut, cel mai probabil, nu ar fi avut acces la informațiile Serviciului de Telecomunicații Speciale. 

Totodată, Mircea Marian punctează faptul că Alexandru Cumpănașu va fi vinovat în cazul în care nu se va afla adevărul privind ancheta ororii de la Caracal. 

Redăm textul jurnalistului Mircea Marian:

"Poate ne explică onor STS această afirmație a domnului Cumpănașu: `Am stat două ore la STS și am încercat să mă lămuresc și eu ce s-a întâmplat`!

Înțeleg că domnul Cumpănașu face propria sa anchetă, paralelă cu cea a statului, și este sprijinit în acest demers de către STS, instituție binecunoscută prin transparență și deschidere.

Cumpănașu are acces la dosar ca la propria sa bibliotecă - presupunând că are vreo carte prin casă, dar nu din aia cu șeptici - și face publice date confidențiale cum vrea, când vrea. Sunt curios câți cetățeni fără vreo calitate oficială au fost primiți două ore la STS și câți oameni care au trecut prin întâmplări dramatice au putut vedea dosarul Poliției sau al Parchetului.

Ancheta legată de drama din Caracal a devenit o bătaie de joc mediatică, o parodie pe care s-a cocoțat un impostor. Dacă nu vom afla adevărul niciodată va fi pentru că acest caraghios pare să fi preluat conducerea anchetei și nu are decât un scop: să fie non-stop la televizor și pe toate canalele de știri", spune Mircea Marian. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.