Medicii au decis: fetița plină de sânge din Galați, ignorată de polițiști, a fost în pericol de moarte


Medicii au decis: fetița plină de sânge din Galați, ignorată de polițiști, a fost în pericol de moarte

Fetița de 14 ani din Galați găsită umblând plină de sânge pe străzi și ignorată de polițiști, deși au luat act de faptul că sângera, s-a întors înapoi la centrul unde a locuit, o casă de tip familial din cadrul DGASPC Galați. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. Altă copilă, altă urgență, aceiași milițieni. Oamenii legii s-au baricadat în mașina de serviciu, refuzând să ajute o adolescentă plină de sânge. „Atât i-a mișcat tragedia Alexandra. Atâta pot. Ăștia sunt și nimic nu-i va schimba vreodată”

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Traian Laurenţiu Iancu, a precizat că hemoragia de care suferea fetița în acele momente în care polițiștii asistau pasivi i-a pus viața în pericol.

"Pe 13 august, organele de urmărire penală au intrat în posesia raportului de expertiză medico-legală privind leziunile suferite de persoana vătămată în seara zilei de 3 august 2019. Conform constatărilor şi concluziilor medico-legale formulate, persoana vătămată nu a prezentat urme de violenţă pe corp, însă aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12 - 14 zile de îngrijiri medicale. Totodată, leziunea în cauză, prin hemoragia acută consecutivă, a pus în primejdie viaţa victimei. În continuare, organele de urmărire penală vor proceda la efectuarea urmăririi penale pentru toate faptele care rezultă din probele administrate până la epuizarea probatoriului şi aflarea adevărului. În cauză, procurorul împreună cu organele de cercetare penală vor dispune o extindere a cercetărilor şi faţă de infracţiunea de vătămare corporală din culpă, aşa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală. La acest moment nu sunt probe din care să rezulte o suspiciune rezonabilă că a fost săvârşită o infracţiune de viol", a precizat Traian Laurenţiu Iancu.

Astfel, Iancu a anunțat că polițiștii în cauză vor fi urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. 

"Pe rolul acestui Parchet, la data de 7 august, a fost înregistrat un nou dosar privind denunţul unei persoane juridice, ONG, cu privire la vătămările suferite de victimă şi cu privire la activitatea celor doi agenţi de poliţie care au fost sesizaţi de public cu privire la aceste vătămări. Astfel, în cauză se va efectua urmărirea penală in rem, la acest moment, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu", a mai spus Iancu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.