Fost șef al SIE: "Klaus tace, și le face, în stil mare! Trump l-a asimilat pe Iohannis și îl susține în cursa pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni!"


Fost șef al SIE: "Klaus tace, și le face, în stil mare! Trump l-a asimilat pe Iohannis și îl susține în cursa pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni!"

Fostul șef al SIE, Claudiu Săftoiu, analizează, într-un text pentru Libertatea, întâlnirea la Casa Albă, din data de 20 august, dintre Klaus Iohannis și Donald Trump.

Concret, Claudiu Săftoiu atrage atenția că Iohannis beneficiază de susținerea lui Trump pentru a obține al doilea mandat de președinte al României, căci președintele SUA "mizează pe politica pro-americană, transatlantică, pro-NATO, promovată de liderul român, precum și pe atașamentul acestuia pentru valorile statului de drept, pentru respectarea drepturilor și libertăților individuale și cetățenești".

Totodată, pe lângă beneficiile de ordin personal, "Klaus Iohannis poate aduce acasă promisiunea fermă a lui Trump, de eliminare - într-un timp rezonabil -, a vizelor SUA pentru cetățenii români, precum și o mai mare implicare, aproape obligatorie!, a americanilor în flancul estic de securitate al NATO, unde România face față, cu sacrificii și pericole care vin inclusiv din interiorul țării".

Redăm analiza lui Claudiu Săftoiu:

"Prin acceptarea acestui tête-à-tête, Donald Trump desparte apele, în stilul caracteristic, cât priveste preferințele sale politice din România. El mizează pe politica pro-americană, transatlantică, pro-NATO, promovată de liderul român, precum și pe atașamentul acestuia pentru valorile statului de drept, pentru respectarea drepturilor și libertăților individuale și cetățenești.

Klaus Iohannis este un lider est-european care intră natural în parametrii omului de stat responsabil, pe care clasa politică americană l-a cultivat, în lunga sa experiență democratică.

De aceea, fără prea multe griji cât privește posibila invazie partinică în mentalul electoral românesc, Trump l-a asimilat pe Iohannis și îl susține în cursa pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni. Nici nu e de mirare. Alternativa de stânga retrogradă, coruptă și incompetentă, întruchipată de guvernarea catastrofică PSD-ALDE, l-a ”convins” pe liderul american, care a pariat mereu pe cartea câștigătoare.

Klaus Iohannis - președintele român cu ce mai mare trecere din istorie la Casa Albă

Pe lângă beneficiile de ordin personal, pe care le va culege fără doar și poate Klaus Iohannis de la Washington, președintele român poate aduce acasă promisiunea fermă a lui Trump, de eliminare - într-un timp rezonabil -, a vizelor SUA pentru cetățenii români, precum și o mai mare implicare, aproape obligatorie!, a americanilor în flancul estic de securitate al NATO, unde România face față, cu sacrificii și pericole care vin inclusiv din interiorul țării.

În contextul electoral intern bulversant și haotic, întâlnirea lui Klaus Iohannis cu cel mai puternic om al planetei, președintele Americii, în plină precampanie de realegere, demonstrează un lucru care va da ceva bătaie de cap adversarilor săi din țară: Klaus tace, și le face, în stil mare.

Așa că predicatele de genul ”ficusul de la Cotroceni”, ”Robocop” și alte bazaconii sunt numai bine de aruncat la coș", precizează fostul șef al SIE. 

CITIȚI AICI ANALIZA COMPLETĂ

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.