SÂNGE pe tavan în PSD: Buzatu, Firea și Stănescu cer ieșirea PSD de la guvernare! CULISELE unor reglări de conturi EXCLUSIV


SÂNGE pe tavan în PSD: Buzatu, Firea și Stănescu cer ieșirea PSD de la guvernare! CULISELE unor reglări de conturi EXCLUSIV

Reglările de conturi dintre grupările de la vârful PSD se întețesc în preludiul lansării oficiale a candidaturii Vioricăi Dăncilă, speculând disensiunile cu ALDE.

În această logică trebuie înțeles mesajul transmis, miercuri, de baronul Dumitru Buzatu, care a solicitat retragerea PSD în opoziție dacă ALDE și Călin Popescu-Tăriceanu vor ieși, finalmente, de la guvernare, deși șeful Senatului joacă, în disperare de cauză, la cacealma.

Potrivit surselor Podul.ro, scenariul retragerii PSD de la guvernare este fluturat, în spatele ușilor închise, de gruparea Paul Stănescu-Gabriela Firea, și este susținut de majoritatea primarilor social-democrați ai marilor orașe, care sunt înspăimântați că nu vor mai reuși să își adjudece noi mandate cu prilejul alegerilor locale din primăvara anului viitor.

Nu mai este un mister pentru nimeni că Gabriela Firea și Paul Stănescu vor să încalece PSD – de altfel, cei doi au contestat cu vehemență, în interiorul partidului, desemnarea Vioricăi Dăncilă în cursa pentru Cotroceni.

Gruparea Firea-Stănescu va cere oricum ieșirea PSD de la guvernare în toamnă, dacă Viorica Dăncilă nu va izbuti, așa cum este foarte posibil, să acceadă în turul al doilea al bătăliei pentru funcția supremă în stat. De notat că funcția de premier este unicul atu al Vioricăi Dăncilă, care, odată prăbușită de la Palatul Victoria, riscă să dispară pentru totdeauna din spațiul politic și public românesc.

La polul opus, Viorica Dăncilă și baronii care o susțin (printre care Marian ”Portofel” Oprișan, Ionel ”Ciorăpel” Arsene și Niculae Bădălău, cel care a înjurat incalificabil Diaspora) iau în calcul alcătuirea unui guvern minoritar susținut de UDMR și de o eventuală gloată parlamentară de strânsură. Este de notorietate, însă, că UDMR negociază la sânge orice formă de susținere, iar majoritatea liderilor maghiari nici nu vor să audă de o înhăitare cu PSD în perioade electorale.

 (Sursa foto: Digi24.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.