Tăriceanu ”Cuțu-cuțu”, UMILIT la Vila Lac de Dăncilă și baroni! Șeful ALDE a ajuns bătaia de joc a PSD și a Pro România EXCLUSIV


Tăriceanu ”Cuțu-cuțu”, UMILIT la Vila Lac de Dăncilă și baroni! Șeful ALDE a ajuns bătaia de joc a PSD și a Pro România EXCLUSIV

Deși negocierile cu Tăriceanu și ALDE au reprezentat un nou eșec lamentabil – cele două partide regizând, la Vila Lac, un dialog al surzilor, tensionat și caraghios, fără a putea identifica soluții reciproce de compromis – PSD susține, pe multiple canale, că toate problemele ar fi fost rezolvate și că ALDE a decis să rămână la guvernare.

Principalul scop al acestei minciuni sfruntate este acela de a îngropa securea războiului doar de ochii lumii, măcar pentru câteva zile, pentru ca notoria agramată Viorica Dăncilă să își poată lansa oficial candidatura pentru Cotroceni, fără tămbălău în coaliție, la Congresul de sâmbătă.

Potrivit surselor Podul.ro, cele trei ore de discuții s-au derulat într-o notă tensionată și s-au sfârșit abrupt, PSD ținând-o langa cu proiectul remanierilor, iar ALDE insistând paralelă, cu aceeași vehemență, pentru o largă restructurare a guvernului, care însă rămâne problematică, necesitând aportul unei majorități parlamentare funcționale. Conducerea PSD exclude restructurarea.

Viorica Dăncilă s-a străduit să-i ademenească pe cei de la ALDE cu promisiunea unui set de 10 măsuri legislative, care ar urma să ajungă în Parlament săptămâna viitoare, însă PSD-iștii n-au fost în măsură să-și dezvolte oferta. Cele 10 măsuri ar trebui să satisfacă cerințele lui Tăriceanu vizând modificarea deja kimirsenizatului program de guvernare.

La final, Tăriceanu a anunțat-o pe Dăncilă că rămâne la fel de nemulțumit și că ALDE va avea o ședință, săptămâna viitoare, când va decide dacă se retrage de la guvernare la începutul toamnei. La rându-i, Dăncilă i-a repetat lui Tăriceanu, verde-n față, că PSD nu se va lăsa intimidat.

Momentan însă, ”câinele” Tăriceanu rămâne la ”măcelăria” Palatul Victoria, deși proferează același joc al șantajului și al amenințărilor.

De notat că Tăriceanu nu a obținut nimic, dar absolut nimic din toate câte a solicitat, în gura mare, de-a lungul ultimelor două săptămâni, devenind, în schimb, bătaia de joc a PSD și Pro România, adică PSD 2.

Unica ”reușită” a fost respingerea amnistiei și grațierii – la care ambele partide s-au dedat din rațiuni electorale, acest proiect fiind susținut de PSD-ALDE încă din ianuarie 2017, după OUG 13. De ce nu au renunțat la acest proiect după trecerea referendumului pe Justiție organizat de președintele Klaus Iohannis?

Aceleași surse ne-au precizat că, mai nou, Tăriceanu e poreclit ”Cuțu-cuțu” în PSD.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.