Mincinoșii! Familia Dincă, evoluție incredibilă la DIICOT. Copiii, agresivi cu jurnaliștii. Soția și-a schimbat declarația inițială, recunoscând că era în relații apropiate cu criminalul care a așteptat-o, în aprilie, cu trandafiri roșii la casa groazei din Caracal

Mincinoșii! Familia Dincă, evoluție incredibilă la DIICOT. Copiii, agresivi cu jurnaliștii. Soția și-a schimbat declarația inițială, recunoscând că era în relații apropiate cu criminalul care a așteptat-o, în aprilie, cu trandafiri roșii la casa groazei din Caracal

Evoluție spectaculoasă, uluitoare și revoltătoare, pe parcursul zilei de joi, a membrilor familiei Dincă la sediul DIICOT, unde Elena Dincă și trei dintre copiii săi au petrecut mai bine de nouă ore. Au agresat jurnaliști, au urlat la avocatul Tonel Pop și la anchetatori, au pozat în victime și, în cele din urmă, și-au schimbat declarațiile ințiale, cerând să fie scoși cu mașinile instituției pe ușa din dos pentru a evita o nouă întâlnire cu presa. Și DIICOT a făcut ce a cerut familia bestiei din Caracal.

O altă figură colorată și controversată, avocatul Tonel Pop, în trecut apărător al infractorului Liviu Dragnea, acum reprezentant al familiei Luizei, s-a aflat și el la DIICOT povestind amănunte de culise care redau aceeași atitudine recalcitrantă a fiilor lui Gheorghe Dincă și dincolo de ușile închise.

Când am sosit acolo, familia lui Dincă a făcut un scandal imens, ce caută un avocat. Au făcut o revoltă acolo, la procuror şi poliţist. Când a început ancheta cu mama lor, respectiv soţia lui Dincă, au început să ne certe. Dânşii au venit să-şi refuleze problemele, că se cred victime.

Au început să conducă ancheta, exact cum face şi Dincă. După ce am început să pun întrebări, atunci s-a stricat treaba. A început să tremure (soţia lui Dincă - n.r.), a început să se înroşească, a început să răspundă în aceeaşi frază cu trei contradicţii, a început să nege, să revină.

Din punctul meu de vedere, această doamnă minte, contraziceri extraordinare între declaraţiile lor, ale familiei. În momentul în care am pus eu întrebările, declaraţia a fost întoarsă. S-a schimbat totalmente ce a declarat prima dată”, a spus avocatul familiei Luizei Melencu. Tonel Pop  este convins chiar că soţia lui Gheorghe Dincă ar fi distrus probe.

„În mod clar, şi prin ce a declarat şi ceea ce rezultă din ce au spus ceilalţi, această doamnă a aruncat probe, a alterat probe, a distrus probe. Este de văzut dacă cu intenţie, voit, obligată. Din ce a declarat ea. Dar nu pot să ştiu, rămâne de dovedit, dacă cu intenţie, dacă din greşeală”, a mai spus avocatul.

 Și, într-adevăr, dacă Elena Dincă a declarat inițial că este șocată de faptele soțului care nu i-a dat nicio clipă de bănuit că ar fi fost în stare de așa ceva, acum partenera de-o viață a bestiei și-a schimbat versiunea spunând nu doar că acesta devenise violent, bea, era vulgat, ci și că erau în relații apropiate, ajutându-l cu diverse sume de bani, iar el oferindu-i chiar un buchet de trandafiri roșii în luna aprilie. Inițial, toți membrii familiei Dincă au declarat că nu mai erau în relații cu suspectul de ani de zile. Acum Elena Dincă admite, potrivit antena3, chiar că s-a aflat la Caracal în luna aprilie, luna în care a dispărut Luiza Melencu, copila de 18 ani despre care Dincă spune că ar fi ucis-o în același mod ca și pe Alexandra Măceșanu.

„De la data de 24.04.2019 am avut o relaţie foarte bună (normală) cu soţul meu până la data de 23.05.2019, când soţul meu a uitat că a spart o damigeană cu vin din beci cu o zi înainte dând vina pe mine şi reproşându-mi acest lucru, moment în care mi-a şi aplicat o palmă în zona feţei. A doua zi, respectiv 25.04.2019, soţul meu şi-a amintit că el spărsese damigeana cu vin, cerându-şi scuze.

În data de 25.05.2019, în jurul orelor 18.00 mă aflam în grădina locuinţei împreună cu soţil meu udând la porumbi, pe întreaga perioadă soţul meu consumând alcool, respectiv vin şi ţuică. Observând că ajunsese într-o stare avansată de ebrietate i-am solicitat soţului meu să meargă să se culce, însă acesta a devenit violent, a ridicat o spărtură de ciment de pe sol şi a aruncat-o în semn de supărare într-o caroserie de auto, după care a plecat.

Terminând de udat porumbii, în momentul în care am dorit să reintru în curtea propriu-zisă a locuinţei, am constatat faptul că soţul meu închisese poarta de acces şi pentru a ajunge în curte, personal am sărit gardul împrejmuitor. Odată ajunsă în curtea locuinţei şi după ce am mai rezolvat anumite treburi gospodăreşti, am dorit să intru în interiorul locuinţei, constatând că soţul meu se închisese în aceasta pe interior, eu nemaiavând nicio altă cale de acces, aspect ce m-a determinat să-l apelez pe fiul meu Dincă Gheorghe Daniel care locuieşte pe raza Mun. Arad.

I-am relatat acestuia cele petrecute, acesta comunicându-mi că va veni să mă ia şi să stau liniştită că va ajunge repede întrucât în acel moment se afla pe raza Mun. Drobeta Turnu-Severin. După circa 2,5-3 ore, băiatul meu a sosit, am urcat la acesta în autoturism şi, fără a discuta cu soţul meu, am plecat cu fiul meu la locuinţa acestuia din Mun. Arad la care am stat până în prezent.

Precizez faptul că soţul meu, în afară de acea palmă pe care mi-a aplicat-o, nu m-a supus la alte violenţe sau torturi şi nici nu mi-a oferit în această perioadă sau anterior cadouri sub forma bijuteriilor, genţilor, hainelor, cu menţiunea că în data de 24.04.2019, în momentul sosirii în Mun. Caracal, mi-a oferit un buchet de trandafiri roşii. Nu cunosc ca soţul meu să fi avut vreun comportament violent sau ciudat vis-a-vis de copiii mei sau nurorilor mele”, a declarat Elena Dincă în fața procurorului, potrivit Antena3

În continuare, soția lui Dincă, cei doi fii și fiica acestora au calitatea de martori. Nu li s-a schimbat calitatea, pentru că procurorii nu au deocamdată vreo bănuială că ei ar fi știut ceva din ceea ce ar fi făcut criminalul. Procurorii spun că oamenii au colaborat cu anchetatorii și au povestit întreaga viață alături de Dincă și ce a făcut acesta în Italia.

dinca diicot2.jpg