Carmen Dumitrescu îl taxează pe Caramitru pentru atacurile adresate unor jurnaliști: "Ai fluierat în biserică, vine echipa cu exorcizarea. Chit că n-ai nevoie de ea"


Carmen Dumitrescu îl taxează pe Caramitru pentru atacurile adresate unor jurnaliști: "Ai fluierat în biserică, vine echipa cu exorcizarea. Chit că n-ai nevoie de ea"

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la publicația Liber în Teleorman, premiată de Ambasada SUA pentru curaj, a criticat ieșirea publică a USR-istului Andrei Caramitru prin care acesta atacase o serie de jurnaliști.

Astfel, Carmen Dumitrescu a atras atenția asupra faptului că USR nu știe să primească critici de la jurnaliști, inclusiv de la cei care au luptat sistematic cu abuzurile PSD. 

Redăm textul jurnalistei Carmen Dumitrescu:

"Sidonia Bogdan și Ovidiu Vanghele sunt JURNALIȘTI. Unii dintre cei mai buni din peisajul media autohton (sărac în jurnaliști buni, de altfel). Așa că mă scuzați, dar refuz să stau deoparte, privind cum băiatu' lui Caramitru face judecăți de valoare și aruncă lături în activitatea lor. Am remarcat și eu că dacă zici ceva nasol de USR, în calitate de jurnalist sau chiar de simplu privitor la scena politică, ți-o iei. E cam ca la Mălin Bot: ai fluierat în biserică, vine echipa cu exorcizarea. Chit că n-ai nevoie de ea.

Numai că, și aici e cheia, independența unui jurnalist nu se măsoară în numărul de adulatori pe care și-i adună, ci în numărul de procese pe care le are și cantitatea de înjurii pe care și-o ia, din toate părțile. Un jurnalist corect critică și un USR, și un PSD, și un PNL, că Doamne iartă-mă, sunt oameni politici, nu sfinți. Și omului trebuie să-i arăți adevărul, fie că-i convine, fie că nu.

Remarc că USR-ul n-a înțeles nici acum că dacă nu era presa asta "coprofagă" care să-i bubuie pe pesediști din culcare-n sculare, partiduțu ăsta nu lua veci scorul din ultimele alegeri. Și tot USR-ul n-a înțeles că atunci era un context, acum e altul. Și că rolul presei e să critice. Iar ei, ca politicieni, trebuie să ia critica aia cu recunoștință și să se schimbe, să se îmbunătățească. Nu să facă ei clasamente cu jurnaliști, pe bază de "ăștia care nu mă înjură sunt buni, ăia care zic că-s cam dus cu pluta sunt răi". Că nu suntem copii, nu? Sau suntem?", a spus Carmen Dumitrescu. 

Reacția scriitoarei Carmen Dumitrescu a plecat de la următoarea postare pe Facebook a USR-istului Andrei Caramitru:

"Exista 3 tipuri de jurnaliști la noi
* (1) Cei buni și independenți, care vin cu analize deștepte, care critică inteligent si cu argumente (am un respect enorm pentru ei)
* (2) Sclavii (Gâdea, Badea etc) - care fac propaganda deșănțată, dar măcar e pe față și asumată 
* Dar mai e o categorie - (3) sclavii infiltrați (se fac că sunt de fapt anti-sistem și independenți ca sa aibă audiență printre noi, si se activează “când trebuie / când li se spune” ca sa decrebilizeze idei și oameni). Ăștia sunt cei mai răi. Coprofagii.

Mult timp am fost in vizorul coprofagilor și nu i-am expus. Multi mi-au spus ca nu e bine sa ataci presa, ca e mai bine să o lași așa. Însă ăștia nu sunt presă, nu sunt ziariști. Ziaristii adevărați știu asta și nu ii considera decât o rusine pentru profesia lor. Ăștia sunt coprofagi și sclavi infiltrați. Atât.

Uitați mai jos un asemenea personaj. Acest nimeni absolut și frustrat - pe lângă că justifică atacurile la justiția independentă si toate mizeriile făcute de PSD (dar așa mai subtil, că asta e rolul) - acuma s-a găsit să mă acuze. Mai nou sunt și eu corupt ! Cu aceleași povesti care le-am explicat de o mie de ori. Explicații pe care le-a citit și le știe. Face dezinformare si atac la persoană pe față.

Eu de câte ori trebuie sa explic și să scriu că am lucrat doar in mediul privat, ca nu am avut nici un contract cu statul niciodată (nici eu nici firmele la care am lucrat), ca nu am nici o legătura cu nici o firmă care are afaceri cu statul? Ca nici un leu nu a venit pe conturile mele decât din contractele cu McKinsey și BCG, sume pe care am plătit taxele frumos și lunar în România? De câte ori să sugerez ca oamenii să caute pe Google cât câștiga un partener senior in firmele astea, ca estimarile sunt publice si sunt standard la nivel global? Și cifrele de pe Google arată ca suma pentru casa cumpărată in Bucuresti se justifica din doar 2-3 ani de muncă intr-o asemenea firmă? E totul așa de simplu și transparent (și nenorociții se enervează că nu au cu ce să mă “agațe”).

Oameni buni - priviți mizeria in formă umană. Ăștia sunt. Ăștia ne fac un rău mai mare decât oricine. Ăstia sunt instrumentele mafiei", a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.