Dan Barna: "Nu m-am răzgândit! USR nu va participa cu miniștri într-un guvern de tranziție bazat pe actuala configurație parlamentară!"


Dan Barna: "Nu m-am răzgândit! USR nu va participa cu miniștri într-un guvern de tranziție bazat pe actuala configurație parlamentară!"

Președintele USR Dan Barna anunță că nu s-a răzgândit în privința intrării la guvernare. Astfel, precizează Dan Barna că, în contextul actual, USR nu va participa cu miniștri într-un guvern de tranziție bazat pe actuala configurație parlamentară.

Totodată, Dan Barna atrage atenția că este nevoie de un acord politic pentru a fi organizate alegeri anticipate care să ofere o configurație parlamentară legitimă. 

"Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare DOAR dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa. Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare și al președintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate care să dea naștere unei astfel de majorități, pentru că în actuala configurație parlamentară ea nu există. Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Dar în contextul actual, USR nu va participa cu miniștri într-un guvern de tranziție bazat pe actuala configurație parlamentară. Suntem pregătiți să oferim susținere condiționată în Parlament. Asta a fost poziția USR de la începutul acestei crize politice și aceasta este poziția pe care am declarat-o astăzi de la Tulcea", declară Dan Barna. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.