Sondaj prezidențiale: Iohannis, lider absolut în cursa către Cotroceni. Umilința suferită de Viorica în ultimele măsurători sociologice. Ce scor ar obține Barna la alegeri


Sondaj prezidențiale: Iohannis, lider absolut în cursa către Cotroceni. Umilința suferită de Viorica în ultimele măsurători sociologice. Ce scor ar obține Barna la alegeri

Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 45 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, este Dan Barna – care crește față de luna iulie si ajunge la putin peste 17 procente.

Urmează Victor Ponta, în creștere față de luna anterioră, liderul Pro România ajungând la 14%. Al patrulea clasat este liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu aproape 13 procente – acesta între timp și-a retras candidatura. Viorica Dăncilă rămâne pe locul 5 – în ușoară creștere și ajunge la 8,4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%.

Consultați AICI și scorurile pe care le-ar obține partidele la alegerile parlamentare. De subliniat că Viorica se află cu mult sub scorul PSD. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.