Aberant! Firea a cheltuit peste 1 milion de euro din banii bucureștenilor pe o reclamă la consolidarea clădirilor


Aberant! Firea a cheltuit peste 1 milion de euro din banii bucureștenilor pe o reclamă la consolidarea clădirilor

Celebra reclamă televizată "despre sporul şi elanul Primăriei Municipiului Bucureşti în consolidarea clădirilor cu risc seismic", îi costă pe bucureşteni 5.600.000 de lei, atrage atenţia activista Irina Zamfirescu, de la ActiveWatch, într-o postare pe blogul dinprimarie.ro

"Băi băiete, peste un milion de euro pe reclamă la o primărie care, chipurile, e în pragul falimentului. Ei, asta înseamnă să fii vanitos!

Dar, hey, ia să vedem la ce facem publicitate de banii aceştia:

- în acest moment avem două instituţii care se ocupă de consolidări: Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi Compania Municipală Consolidări;

- Bugetele acestor două instituţii de când există ele, adică de trei ani: 513.767.140 lei (aproximativ 109.000 milioane euro);

- Clădiri finalizate efectiv (dar pare că fără recepţie): şase; 23 de clădiri în proces de consolidare; 179 puse în siguranţă (conform unui status al duamnei, că na, informaţii asumate instituţional mai greu la PMB).

Pare că tema consolidărilor este foarte promovată de duamna, i se pare ei că acolo poate fi miezul viitoarei ei campanii. Din nou, tehnic, nu este reclamă electorală. Dar dacă ea, la anul, va folosi această temă în campanie, o fi, domnule, corect, să zicem că am finanţat şi noi, bucureştenii, un pic din campania ei? O fi sau n-o fi?", scrie Irina Zamfirescu pe Facebook, comentând articolul de pe blog.

Liberalul Ciprian Ciucu a reacționat și el pe pagina sa de Facebook spunând că lucrul acesta dovedește cinism și mizerie sufletească.

“O informație publicată de Zamfi Irina ne arată negru pe alb cum Firea a tocat peste 1 MILION de EURO pe publicitate deșănțată despre ce face (de fapt nu face) doar la o singură companie municipală. Chipurile, informare. Informare pe naiba! Nu rulezi luni și luni de zile aceleași reclame pe TV și radio, informările sunt punctuale!

Firma aia de consolidări, căreia i-a dat un buget de 1 milion de euro pentru publicitate... A fost făcută să consolideze electoral pe Firea sau să consolideze clădiri! Cu banii aceia mai consolida o clădire, două...

Să toci atâta bănet din banii oamenilor, bani care nu mai ajung în sănătate sau la cazurile sociale denotă mut cinism! Cinism, nepăsare, mizerie sufletească! Acesta este Firea, dragi bucureșteni! Nu doar Dragnea a furat de la copiii săraci!

Dați mai departe ca să se știe! Și accesați link-ul din comentarii. Căci de la A3 alți oameni nu vor afla...”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.