Prezidențiabila lui Felix, Ramona Bruynseels, debut de carieră alături de Generalul Izmană Oprea. Detaliile ascensiunii unui alt pion al Antenei 3


Prezidențiabila lui Felix, Ramona Bruynseels, debut de carieră alături de Generalul Izmană Oprea. Detaliile ascensiunii unui alt pion al Antenei 3

Ramona Ioana Bruynseels, recent propulsată în cursa pentru Cotroceni de către partidul fostului pușcăriaș Dan Voiculescu, „s-a remarcat” zilele acestea printr-o gafă monumentală, atunci când a declarat în prime time că “Suntem împreună cu Rusia parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO pe partea militară”. Apărută practic peste noapte și susținută de televiziunea și partidul lui Voiculescu, Ramona Ioana Bruynseels pare a fi de departe cel mai ciudat candidat la prezidențiale de anul acesta. Totuși, ascensiunea lui Bruynseels nu este complet întâmplătoare, aceasta având un trecut întortocheat, cu legături care duc până la Gabriel Oprea și la partidul acestuia.

Concret, Bruynseels a fost în perioada 2015-2016, experta în comunicare a ex-vicepremierului Gabriel Oprea. Sursele spun că aceasta era o prezenţă obişnuită la sediul central al UNPR, având întâlniri zilnice cu Gabriel Oprea și ceilalți lideri progresiști, pentru a stabili diversele strategii ale grupării, precum și conținutul comunicatelor de presă. Vă prezentăm, în exclusivitate, culisele unei cariere construite peste noapte.

O ascensiune fulminantă

În 2017, Bruynseels intra în Guvernul României de la acea vreme, ocupând funcția de Secretar de Stat.

„În luna iulie a acestui an am acceptat provocarea de a intra în administraţia guvernamentală – domeniu pe care l-am dorit şi pentru care m-am pregătit cred toată viaţa mea, având bucuria şi onoarea de a fi numită Consilier de Stat al Prim-ministrului României respectiv Guvernului României, pe relaţia cu SUA şi competitivitate. Ieri (13 noiembrie – n. red.) am agreat cu echipa că este momentul să îmi asum mai multe responsabilităţi. Mulţumesc Prim-ministrului, Viceprim-ministrului şi Secretarului General al Guvernului pentru oportunitatea de a avea un impact şi mai mare şi de a creşte mai mult, prin preluarea funcţiei de Secretar de Stat în cadrul Guvernului României. Îmi doresc ca mulţi oameni talentaţi, energici şi bine intenţionaţi să se implice în conducerea ţării noastre şi împreună, cu toţii, să construim ţara pe care ne-o dorim!”, anunța în 14 noiembrie 2017, la vremea aceea, Ramona Ioana Chirilă Lohan pe sa de Facebook. Ulterior aceasta și-a schimbat numele, după căsătoria cu cetăţeanul englez Dominic Bruynseels, fost președinte executiv al BCR România.

Consultanta lui Gabriel Oprea

Dar primul contact cu politica mare al Ramonei Ioana Chirilă Lohan s-a produs în 2015, atunci când și-a făcut apariția în proximitatea lui Gabriel Oprea. Generalul a prezentat-o călduros apropiaților, susținând că „e foarte pricepută la comunicare”. Deosebit de interesant este că a lucrat pro bono, de-a lungul întregii perioade în care s-a ocupat de cosmetizarea imaginii lui Gabriel Oprea, în pofida faptului că a participat zilnic la interminabile şedinţe organizate de către fostul viceprim-ministru. De altfel, consultanta i-a încredinţat pe liderii UNPR că era total dezinteresată material şi că singurul ei ţel viza succesul politic al grupării cu ale cărei deziderate se identifica

Cronica unor reglări de conturi

Despărţirea de Gabriel Oprea şi UNPR avea să survină în 2016, pe fundalul dezastrului electoral al grupării (coroborat cu prăbuşirea politică a generalului intrat în colimatorul DNA). Sursele PSnews.ro menționează că Ramona Ioana Chirilă Lohan ar fi fost „lucrată” fără menajamente chiar de responsabila cu biroul de presă al UNPR, Elena Ganea (foto sus și jos; sursa: Facebookul personal), precum şi de secretara lui Oprea, controversata Adela Loredana Popescu (actualmente Neagu), care s-ar fi plâns de nenumărate ori generalului pe motiv că nu erau de acord cu strategiile de comunicare ale consultantei. În contextul marasmului electoral (dar şi intern) al UNPR, Ramona Ioana Chirilă Lohan a părăsit barca progresistă, la fel de subit cum apăruse.

Protejatele generalului

Ca o paranteză: facem precizarea că după ce a activat în mai multe consilii de administrație (CA-uri) vânate de întreaga clientelă politică, Elena Ganea devine directoare în cadrul Centrului de Dirijare a Zborurilor Bucureşti (organism ce face parte din ROMATSA). Cât despre Adela Loredana Popescu (Neagu), ea este deja celebră în presa centrală: nu numai că Gabriel Oprea (el însuşi plagiator) a găsit de cuviinţă să-şi facă secretara doctor în ştiinţe militare şi informaţii (printr-un doctorat ce ridică ample suspiciuni), dar, chiar la propunerea generalului, Traian Băsescu a decorat-o de două ori, iar Klaus Iohannis i-a conferit cea mai înaltă distincţie în stat, Steaua României, în ianuarie 2015!

O teleportare în tabăra Iohannis-Cioloş

Imediat după despărţirea de UNPR, în 2016, Ramona Ioana Chirilă Lohan s-a angajat intens în susţinerea proiectului RePatriot (un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat românilor din Diaspora), promovat în forţă de preşedintele Klaus Iohannis, dar şi de fostul premier Dacian Cioloş, alături de Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor din acea perioadă. De altfel, apărută de niciunde în mijlocul evenimentelor, fosta consultantă a lui Gabriel Oprea s-a numărat chiar printre organizatorii unei conferinţe, la Cotroceni, privitoare la RePatriot, în acest sens colaborând cu secretari de stat ai executivului Cioloş.

De râsul curcilor: crede că Pământul este plat?!

Deşi s-a ocupat de relaţia cabinetului Mihai Tudose cu Ambasada SUA (într-un context mai mult decât dificil pentru guvernarea PSD-ALDE, pe fundalul apropiatei mutilări a Legilor Justiţiei) şi a participat, în mod inevitabil, la numeroase întâlniri organizate la cel mai înalt nivel, este posibil ca Ramona Ioana Bruynseels să aibă o viziune cel puţin spectaculoasă privitoare la universul înconjurător, şi nu numai. Bunăoară, potrivit profilului de Facebook, fosta consultantă a lui Gabriel Oprea este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”. Mai exact este vorba despre grupul celor care susţin că, în colaborare cu NASA, guvernele corupte ale lumii ne ascund nouă, celorlalţi muritori, marele adevăr: anume că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă!

Teoria conspiraţiei: guvernele oculte, „minciunile şi jaful” NASA

Iată descrierea grupului în care activează Ramona Ioana Bruynseels: „Există un număr din ce în ce mai mare de oameni care cred că Pământul este plat şi nemişcat şi sunt mânaţi de pasiunea pentru a descoperi adevărul. Există multe întrebări care trebuie adresate şi care nu au niciun răspuns din partea guvernelor noastre. Doar pentru că ni s-a spus, de la o vârstă fragedă, că trăim pe un glob sferic care se roteşte cu 1000 mph, nu înseamnă că este adevărat. Nu există absolut nicio dovadă care să poată fi verificată. An după an, NASA fură miliarde de dolari, în timp ce, practic, ne serveşte desene animate (…) Singurul lucru pe care NASA l-a trimis vreodată în spaţiu este imaginaţia ta! Odată ce începeţi să cercetaţi minciunile NASA, tot ceea ce aţi învăţat va fi în curând pus la îndoială. Pământul pe care trăim este corupt şi condus de oameni inteligenţi, dar foarte răi, care au spălat creierele maselor pentru mult timp. Descoperirea adevărului poate fi foarte dificilă şi confuză pentru unii, dar interesantă pentru ceilalţi; poate fi urmată de depresie profundă, oboseală şi chiar sentimente de furie. În cele din urmă, vă veţi găsi pacea sufletească, descoperind că un creator a creat pentru noi acest pământ frumos şi că noi suntem centrul creaţiei sale magnifice”.

Restanțieră la capitolul relații internaționale

Totodată, Ramona Ioana Bruynseels a demonstrat că nu deține nici cele mai elementare cunoștințe în materie de relații internaționale. Invitată într-o emisiune la Digi 24, aceasta a susținut că România și Rusia sunt ”împreună parte a NATO”, iar cele două țări ar trebui să continue ”exercițiile militare bilaterale”.

Întrebată de moderator despre partenerii din Est ai României, trimitere la Republica Moldova ori Ucraina, Ramona Ioana Bruynseels a spus: ”Nu îi ignorăm total și nici nu avem cum. Suntem împreună cu Rusia parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO pe partea militară”.

Considerăm că orice alt comentariu este de prisos.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.