Viorica vs Diaconu vs Cumpănașu. Analiza politologului: Cât de mult se mănâncă între ei prezidențiabilii PSD? EXCLUSIV


Viorica vs Diaconu vs Cumpănașu. Analiza politologului: Cât de mult se mănâncă între ei prezidențiabilii PSD? EXCLUSIV

Politologul și scriitorul Stelian Tănase a fost contactat de redacția Podul.ro pentru a fi chestionat dacă Mircea Diaconu, respectiv Alexandru Cumpănașu au capacitatea de a fragmenta semnificativ electoratul pe care-l vizează candidata PSD la alegerile prezidențiale și anume Viorica Dăncilă.

Astfel, analistul politic a pus accentul pe faptul că Viorica Dăncilă, în raport cu Mircea Diaconu, are avantajul unui aparat de partid precum cel al PSD, dar întrebarea este cât de mult se vor mobiliza cei din PSD pentru a susține actualul premier în cursa către Cotroceni. Totodată, Stelian Tănase a răspuns scurt privindu-l pe Cumpănașu, spunând despre el că nu are nicio șansă, că nu va lua un număr semnificativ de voturi, căci nu e conectat la electoratul real. În privința lui Mircea Diaconu, politologul a precizat că va lua câteva procente.

Mai mult, din perspectiva aparatului de partid, Stelian Tănase a punctat că PNL este singurul partid care se poate bate cu PSD.

"Cumpănașu nu rupe nimic. E o făcătură. Nu e conectat cu electoratul real. Nici Mircea Diaconu, dar are câteva atuuri și anume că nu e politician, că nu e legat de partide, e un om banal, dar nu va lua mai mult de câteva procente. 

Diaconu beneficiază de o notorietate de actor, dar Dăncilă are în spate un aparat de partid. Chiar așa lovit cum e PSD, bătut rău pe 26 mai și cu Dragnea arestat, aparatul de partid rămâne redutabil, depășește tot ce e pe piață, are 600.000 de membri, e un aparat antrenat. Întrebarea e cât de mult se va mobiliza acest aparat pentru Dăncilă. Cât va reuși Dăncilă plimbându-se prin țară ca o păpușă Barbie cu gene false să mobilizeze acest aparat care într-adevăr este numeros, redutabil, are logistică, are finanțare. Asta e problema. Diaconu va fi strivit de acest aparat de partid. Ce poți să-i contrapui aparatului de partid al PSD e un alt aparat de partid. Asta doar PNL o poate face, care în acest moment e cel mai puternic partid, cel mai antrenat, e pe val, are un aparat de partid echivalent cu PSD, adică are sedii, are membri, are logistică, are primari, e antrenat să câștige, a făcut proba în 26 mai că este foarte bine antrenat în bătălia aceasta de guerillă care se dă pentru câștigarea voturilor. Cam asta va fi confruntarea reală. Nu trebuie să confundăm imaginea de la TV a cuiva. care lasă impresia că dă din clanță, cu impactul pe care îl are cineva atunci când e și susținut de aparatul de partid", a analizat Stelian Tănase. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.