Viorica, pericol public. Trei acțiuni catastrofale ale premierului ce au adus un enorm prejudiciu României, prezentate de un fost europarlamentar


Viorica, pericol public. Trei acțiuni catastrofale ale premierului ce au adus un enorm prejudiciu României, prezentate de un fost europarlamentar

Fostul europarlamentar Cristian Preda trece în revistă trei acțiuni ale Vioricăi Dăncilă care au adus un prejudiciu major României.

Două dintre situațiile prezentate de Cristian Preda țin de felul PSD-ist în care Viorica s-a raportat cu privire la Bruxelles, iar cea de-a treia e în legătură cu blocajul guvernamental pe care l-a creat prin felul defectuos de a colabora cu Administrația Prezidențială. 

Redăm mesajul fostului europarlamentar Cristian Preda:

"Să recapitulăm:

1. Deşi preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a explicat public că nu vrea un înlocuitor pentru Corina Creţu, întrucât se irosesc milioane de euro pentru 2 luni de vacanţă şi una de activitate, Viorica Dăncilă a ţinut cu tot dinadinsul să-l numească pe Ioan Mircea Pascu comisar. Rezultat? Parlamentul European a blocat această numire.
2. Deşi Ursula von der Leyen i-a transmis că nu va accepta în viitoarea Comisie un român sau o româncă asupra căreia planează suspiciuni de corupţie, Viorica Dăncilă a insistat să trimită la Bruxelles două asemenea propuneri, Rovana Plumb şi Dan Nica. Rezultat? Pe lista viitoarei Comisii nu figurează vreun român.
3. Deşi preşedintele României i-a indicat că, dată fiind schimbarea compoziţiei politice a guvernului, e musai să meargă în Parlament cu noi nume de miniştri, Viorica Dăncilă o ţine una şi bună că ea vrea remaniere validată doar de Palatul Cotroceni. Rezultat? Nu mai avem guvern.

Cine o opreşte?", a transmis fostul eurodeputat Cristian Preda. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.