Goarna PSD-istă Rovana Plumb, detonată și UMILITĂ la Bruxelles. Scrisoarea unui jurnalist către Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene: ”Nu îi insultați pe români!”


Goarna PSD-istă Rovana Plumb, detonată și UMILITĂ la Bruxelles. Scrisoarea unui jurnalist către Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene: ”Nu îi insultați pe români!”

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România) i-a adresat o scrisoare președintelui desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care solicită o revenire asupra deciziei acceptării controversatei PSD-iste Rovana Plumb pe post de comisar european, enumerând multiplele motive pentru care această slugă a infractorilor PSD nu se califică, din punct de vedere al pregătirii și al calității umane, pentru o astfel de demnitate europeană.

”Sper, deci, să reveniți asupra deciziei de a accepta ca doamna Plumb să fie comisar european. Dacă o veți accepta, nu cred că veți mai fi îndreptățită, moral, să solicitați României sau oricărei alte țări din UE să combată corupția”, conchide Mircea Marian.

Vă prezentăm scrisoarea jurnalistului:

”I-am scris azi, în nume personal, doamnei Ursula von der Leyen (asistenților dânsei, o adresă de email a dânsei nefiind de găsit) în legătură cu decizia de a accepta ca Rovana Plumb să reprezinte România în viitoarea Comisie Europeană (scrisoarea trimisă doamnei von der Leyen este în engleză):

Stimată doamnă Ursula von der Leyen

Decizia dumneavoastră de a accepta ca doamna Rovana Plumb să fie viitorul comisar european desemnat de România este o insultă la adresa a sute de mii de români care, în perioada 2017-2018, au manifestat împotriva corupției regimului Liviu Dragnea.

Acceptând-o pe doamna Plumb pentru funcția de comisar european, le transmiteți românilor că viitoarea Comisie Europeană tolerează marea corupție din România și este de acord cu modul în care PSD a distrus sistematic legislația anticorupție și instituțiile de impunere a legii.

După cum sper că știți, parchetul național anticorupție a cerut, în septembrie 2017, începerea urmăririi penale împotriva doamnei Plumb, într-un dosar în care mai mulți demnitari ai statului român erau acuzați au contribuit ca o întreagă insulă să devină, de facto, moșia lui Liviu Dragnea. Camera Deputaților a respins însă solicitarea parchetului anticorupție, împiedicând cercetarea faptelor doamnei Plumb.

În ultimii ani, numeroși demnitari PSD au scăpat de urmărirea penală, punându-se sub protecția imunității. Practic, demnitarii PSD au abuzat de protecția oferită de imunitatea parlamentară și s-au situat deasupra legii. Doamna Plumb, care a ocupat mai multe funcții importante în PSD, cu acceptul și susținerea lui Liviu Dragnea, a contribuit activ, în ultimii ani, la distrugerea statului de drept și accentuarea corupției.

Dacă decizia de promovare a doamnei Plumb este, pentru dumneavoastră, un mod de a promova egalitatea de șanse, vă spun, că, dimpotrivă, este un semnal negativ dat către milioane de femei din România, femei care și-au construit cariera prin muncă onestă și studii temeinice. Cariera doamnei Plumb se întemeiază doar pe slujirea necondiționată a unor infractori, începând cu fostul premier Adrian Năstase – care a stat la pușcărie pentru corupție - și terminând cu Liviu Dragnea, care este acum la închisoare, tot pentru corupție.

Sper, deci, să reveniți asupra deciziei de a accepta ca doamna Plumb să fie comisar european. Dacă o veți accepta, nu cred că veți mai fi îndreptățită, moral, să solicitați României sau oricărei alte țări din UE să combată corupția.

Cu stimă,

Mircea Marian”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.