Un fost ministru al Justiției dinamitează apelul la patriotism al PSD pentru susținerea Rovanei Plumb: În cazul lui Kovesi le adormise mândria de român!


Un fost ministru al Justiției dinamitează apelul la patriotism al PSD pentru susținerea Rovanei Plumb: În cazul lui Kovesi le adormise mândria de român!

Fostul ministru al Justiției din cadrul Guvernului Cioloș, Raluca Prună, a scos în relief duplicitatea celor de la PSD care invocă patriotismul ca argument pentru a determina europarlamentarii români să o susțină pe Rovana Plumb pentru a obține funcția de comisar european. 

Astfel, Raluca Prună a atras atenția că în privința Laurei Codruța Kovesi, guvernarea PSD nu a făcut nimic altceva decât să-i pună bețe în roate în cursa sa către postul de procuror-șef european: "Adormise mândria de român, atât de tare că România lui Dăncilă a făcut istorie faultând cu repetiție, în Parlament și în Consiliu, pe propriul cetățean pe nume Kovesi".

Pe cale de consecință, Raluca Prună a subliniat că la PSD nu e vorba în niciun caz despre patriotism, ci doar despre răsplătirea serviciilor pe care cineva le-a adus partidului. 

Redăm mesajul Ralucăi Prună:

"Viorica Dancila e tot mai sigura pe ea. Vorbeste liber tot mai bine, fara agramatisme fatise. Continutul tot prost a ramas. E continutul lui Dragnea, de al carui nume PSD vrea sa uite. Mostenirea Dragnea e programul de guvernare. Untouchable. Ca si patriotismul acesta contorsionat, a la PSD, cu mandria de a fi roman. Sugestia lui Dancila ca toti deputatii romani din EP ar trebui sa sustina propunerea de comisar european facuta de un guvern PSD lamentabil dupa toate standardele e o astfel de contorsionare. Pe Kovesi care a ajuns in pole position pe merit, Dancila si Romania ei au faultat-o. Adormise mandria de roman, atat de tare ca Romania lui Dancila a facut istorie faultand cu repetitie, in Parlament si in Consiliu, pe propriul cetatean pe nume Kovesi.

De ce ar trebui sustinuta Plumb acum? Ca e desemnata de PSD? De incredere? Eficienta? Competenta? Indeplineste candidata Plumb criteriile din Tratat pentru o astfel de desemnare? Fleacuri. Trebuie sustinuta ca asa vrea PSD care da ora exacta a patriotismului de rit nou, in famiglie.

Astfel de sustinere explica mirajul in politica pe care PSD inca il exercita: nu lasa pe nimeni pe drum, rasplateste serviciile. Ale fiecaruia, la timpul cuvenit", a transmis fostul ministru al Justiției Raluca Prună. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.