Cumpănașu, cel mai bine plătit plagiator de pe planetă. Unchiul din Caracal a primit de la statul român 12.000 lei pentru fiecare din paginile unor broșurici, copy/paste din wikipedia și de pe siteul Jandarmeriei


Cumpănașu, cel mai bine plătit plagiator de pe planetă. Unchiul din Caracal a primit de la statul român 12.000 lei pentru fiecare din paginile unor broșurici, copy/paste din wikipedia și de pe siteul Jandarmeriei

Uriașa finanțare nerambursabilă primită de Alexandru Cumpănașu, în 2018, de la ministrul Culturii pentru a concepe trei broșurici de Centenar, fiecare a câte 18 pagini, este caz de manual despre felul în care este prăduit statul român de către politicienii ajunși la putere și acoliții acestora.

Libertatea.ro scrie că, după un halucinant schimb de mailuri cu propria soție, în calitate de reprezentantă a ong-ului condus, de fapt, de Cumpănașu, unchiul din Caracal a mai lăsat la preț în ce privește drepturile de autor, mulțumindu-se doar cu 604.000 lei, în loc de 660.000 lei cât ceruse inițial.

Libertatea.ro: - În august 2018, Ministerul Culturii a organizat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri.

-        Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Alexandru Cumpănașu, a primit în septembrie 2018 o finanțare de 1.000.000 de lei, nerambursabilă, pentru proiectul “Românismul: trecut, prezent și viitor”.

-        Din această sumă, 837.080 de lei au reprezentat drepturi de autor și drepturi conexe, încasate direct de Cumpănașu.

-        Trei tipuri de broșuri care au în total 50 de pagini, realizate de AID pentru Ministerul Culturii și dedicate Centenarului, au costat 604.800 de lei, adică 201.600 de lei fiecare.

-        Broșurile trebuiau să fie creații proprii, originale ale asociației lui Cumpănașu. În realitate, Ministerul Culturii a plătit pentru texte copiate de pe Wikipedia și de pe alte site-uri, inclusiv de pe site-ul Jandarmeriei Române.

Mai multe detalii în LIBERTATEA

Foto: Malin Bot/Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.