Zi importantă pentru Kovesi: Consiliul UE, așteptat să ia joi o decizie privind șefia Parchetului European

Zi importantă pentru Kovesi: Consiliul UE, așteptat să ia joi o decizie privind șefia Parchetului European

Europarlamentarul PNL Siegfired Mureșan a precizat că marți a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții PE și cei ai Consiliului UE pe tema desemnării procurorului-șef european, iar semnalele sunt pozitive pentru Kovesi.

Astfel, Consiliul UE va discuta joi dimineață pe această temă și e posibil să avem parte și de o decizie în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi. 

Redăm meajul europarlamentarului PNL:

"Astăzi a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european. Vă spun că lucrurile merg foarte bine pentru candidata noastră, Laura-Codruța Kövesi.

Care este următorul pas:

Joi, Consiliul Uniunii Europene va discuta din nou subiectul și se poate să avem o decizie. Dacă va exista o decizie joi, cu siguranță va fi favorabilă candidatei noastre.

După alegerile europarlamentare, a existat în Consiliu o dinamică favorabilă candidatei noastre, după cum am anticipat încă din luna aprilie", a spus europarlamentarul PNL. 

Amintim că Jean-Francois Bohnert, contracandidatul lui Kovesi, încă nu s-a retras din competiția pentru funcția de procuror-șef european, deși a fost numit la sfârșitul lunii iulie șef al Parchetului Național Financiar francez. 

Însă, joi se pot clarifica lucrurile, întrucât ambasadorii statelor membre UE, reuniți în formatul COREPER, vor discuta candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European și e posibil să existe și un vot final.