Disperare pentru Tăriceanu: partidul 4% a rămas fără grupuri parlamentare


Disperare pentru Tăriceanu: partidul 4% a rămas fără grupuri parlamentare

Partidul 4% a lui Călin Popescu Tăriceanu a rămas oficial fără grupuri parlamentare. Plenul Camerei Deputaților a luat act, miercuri, de desființarea grupului ALDE din Camera Deputaților.

Practic, după demisiile a 5 deputați din grupul ALDE, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă, Mihai Niță, Ștefan Băișanu, Marian Cucșa, ALDE nu mai are numărul minim necesar de 10 deputați aleși pe lista partidului pentru a avea grup. Meleșcanu și Gavrilescu au primit funcții importante drept cadou din partea premierului Dăncilă.

Cei 5 deputati sunt contestatari ai lui Tăriceanu în ALDE și desființarea grupului din Cameră vine la scurt timp după ce s-a desființat și grupul din Senat.

Amintim că la Senat, Teodor Meleșcanu încearcă să rupă grupul ALDE și să facă un alt grup ieșit din influența lui Tăriceanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.