GRUPAJ FOTO Piromanul din Parcul IOR, ignorat total de Poliție! Cineva a încercat să INCENDIEZE parcul de 8 ori în mai puțin de o lună


GRUPAJ FOTO Piromanul din Parcul IOR, ignorat total de Poliție! Cineva a încercat să INCENDIEZE parcul de 8 ori în mai puțin de o lună

Este foarte probabil ca zona Parcului Alexandru Ioan Cuza din Capitală (cunoscut și ca Parcul IOR sau Parcul Titan) să fie în colimatorul unui piroman, în condițiile în care, din data de 21 august și până în prezent, cineva a încercat de nu mai puțin de 8 ori să incendieze zona retrocedată a parcului amintit, unde își petrec timpul liber numeroși cetățeni, printre care mulți copii și bunici.

Informația inițială a fost publicată de bucureșteanul Cătălin Hulea, care revine acum cu date noi și fotografii intrigante de la fața locului, după ce în Parcul IOR s-au mai derulat, așa cum puteți remarca în pozele remise redacției, noi tentative de incendiere. Precizăm că Hulea le-a relatat polițiștilor, încă de la finalul lunii august, că focul a fost pus simultan în două zone ale parcului, ceea ce infirmă ipoteza îmbrățișată de aceștia – un accident cauzat de aruncarea unei țigări aprinse.

Vă prezentăm semnalul de alarmă tras de Cătălin Hulea:

”Pe 21 august un trecător inconștient a aruncat o țigară aprinsă în parcul IOR și a provocat două (??) incendii de vegetație, la vreo 50 de metri unul de celălalt.

Eu, care am văzut incidentul de la fereastra sălii de sport, le-am zis altceva polițiștilor, dar se pare că nu prezint suficientă încredere.

La câteva zile, iar a aruncat trecătorul inconștient o țigară aprinsă în iarbă, iar a luat foc parcul.

Și tot așa de vreo șapte ori în zona retrocedata a parcului (mai bine zis, de cel puțin șapte ori, că pe-astea le-am descoperit eu), iar a opta oară, în micul petic de verdeață rămas în zona <La macarale> – adică la câteva sute de metri de parcul IOR.

Și toate astea în mai puțin de o lună. A dracului țigară aprinsă, multe pagube a mai făcut”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.