Scandaloasa decizie a CCR în cazul Cataramă: oricine aduce suficiente semnături, chiar dacă sunt FALSE, poate candida la Cotroceni!


Scandaloasa decizie a CCR în cazul Cataramă: oricine aduce suficiente semnături, chiar dacă sunt FALSE, poate candida la Cotroceni!

După ce judecătorii Curții Constituționale au admis candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale – anulând astfel, degrabă, decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care afaceristului îi fusese interzisă intrarea în cursa pentru Cotroceni din cauza dubiilor privind autenticitatea semnăturilor de susținere –, sociologul Mircea Kivu afirmă că, în noua situație, mesajul CCR este cât se poate de explicit: absolut oricine aduce suficiente liste cu semnături, indiferent dacă acestea sunt false, poate candida la Cotroceni.

Prin decizia de a valida candidatura lui Cataramă, CCR a transmis următorul mesaj:

BEC nu are calitatea de a verifica validitatea semnăturilor pentru susținerea unei candidaturi. Poate candida oricine aduce o lista cu suficiente nume, reale sau inventate, insotite de niste adrese si niste mâzgălituri pe post de semnături. Legea e doar pentru proști”, scrie Mircea Kivu, pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.