Giurgiu a ajuns feuda clanului Bădălău. Fini, nași și odrasla ministrului Economiei schimbă între ei contracte pentru asfaltări și deszăpeziri


Giurgiu a ajuns feuda clanului Bădălău. Fini, nași și odrasla ministrului Economiei schimbă între ei contracte pentru asfaltări și deszăpeziri

Județul Giurgiu se află sub stăpânirea unui adevărat clan pesedist în vârful căruia se află actualul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, cel care se distra acum un an cu lăutarii la o petrecere în care se invocau cuvinte obscene la adresa diasporei. Așa se face că Consiliul județean Giurgiu, condus din iunie 2016 de Marian Mina, finul de cununie al lui Bădălău a a încheiat contracte pentru asfaltări și deszăpeziri cu firmele familiei Cusă din Călugăreni, potrivit SEAP.

Culmea e că George Cusă, unul dintre acționarii firmei Kirlic Group care a primit contractele de la CJ Girurgiu, este nașul de cununie al lui Gabi Bădălău, fiul ministrului Economiei, potrivit presei și unor surse locale. Cusă, Mina și Bădălău jr apar în fotografii dansând pe mese la Mamaia în 2016.

Potrivit acelorași surse, Cusă este nepotul fostului senator PSD, Cătălin Voicu, condamnat de 2 ori pentru corupție la câte 7 ani de detenție. De altfel, potrivit Monitorului Oficial, firma Gecor din Călugăreni a fost preluată de familia Cusă de la mama lui Cătălin Voicu în 2007. Iar potrivit SEAP, firma Gecor a obținut contracte cu Direcția de Drumuri București, inclusiv între 2013 – 2016, când această instituție era condusă de Marian Mina, actualul șef al CJ Giurgiu și finul lui Bădălău.

CJ Giurgiu a dat contracte pentru reabilitarea unor drumuri județene și unei firme al cărei acționar a fost partener de afaceri cu fiica fostului premier, Mihai Tudose, și unde lucrează soția fostului prim-ministru ca asistent manager, potrivit datelor G4Media.ro.

Și, nu în ultimul rând, CJ Giurgiu condus de Marian Mina a dat contracte pentru pază către Europrotect Security din Alexandria, partenerii de afaceri ai lui Dragnea junior și Tel Drum.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.