Lista celor 11 parlamentari care au scăpat de răspunderea în fața legii cu ajutorul colegilor


Lista celor 11 parlamentari care au scăpat de răspunderea în fața legii cu ajutorul colegilor

Partidul Uniuna Salvați România a publicat pe Facebook lista parlamentarilor care au fost ajutați de o parte considerabilă dintre colegi să fugă de răspunderea în fața justiției. Astfel, parlamentarii au votat adesea împotriva ridicării imunității în cazul unor parlamentari asupra cărora au planat și planează acuzații grave de corupție. 

CITIȚI ȘI: Pesediștii l-au salvat pe Bodog de la începerea urmăririi penale. Cererea DNA de ridicare a imunității a fost respinsă

Lista cuprinde 11 nume și o redăm în cele ce urmează:

Florian Bodog - PSD: acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual

Călin Popescu Tăriceanu - ALDE: acuzat că ar fi primit o mită de 800.000 euro 

Rovana Plumb - PSD: acuzată de complicitate la abuz în serviciu în Dosarul Belina

Eugen Bejinariu - PSD: acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2

Titus Corlățean - PSD: acuzat de abuz în serviciu în dosarul votului în Diaspora

Gabriel Oprea - UNPR, ex-PSD: acuzat de ucidere din culpă în dosarul morții lui Bogdan Gigină

Victor Ponta - Pro România, ex-PSD: acuzat de conflict de interese 

Laszlo Borbely - UDMR: acuzat de trafic de influență

Varujan Vosganian - ALDE, ex-PNL: acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat

Daniel Chițoiu - ALDE, ex-PNL: acuzat de abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat 

Victor Paul Dobre - PNL: acuzat de abuz în serviciu contra intereselo publice. 

Astfel, USR a atras atenția că "grație zidului ridicat de majoritatea parlamentară, ei nu vor răspunde niciodată întrebărilor anchetatorilor și românii nu vor ști dacă au luat mită sute de mii de euro, dacă au participat la grupuri infracționale organizate sau dacă au comis abuzuri în serviciu".

Redăm mesajul USR:

"Prin votul dat în Senat în cazul lui Florin Bodog, PSD a blocat, azi, încă o anchetă penală și a forțat Parlamentul să încalce principiul separației puterilor în stat.

Această nouă obstrucționare a Justiției este cea mai recentă dintr-un lung șir. În ultimii șapte ani, din care șase au avut PSD explicit la putere, alți zece politicieni au scăpat de urmărire penală în dosare de corupție.

Grație zidului ridicat de majoritatea parlamentară, ei nu vor răspunde niciodată întrebărilor anchetatorilor și românii nu vor ști dacă au luat mită sute de mii de euro, dacă au participat la grupuri infracționale organizate sau dacă au comis abuzuri în serviciu.

Unii dintre politicienii scăpați au avansat apoi, tot grație partidului, în funcții și mai importante. Vezi doar cazul Rovanei Plumb, a cărei implicare în dosarul „Belina” nu a fost vreun impediment, ba din contră, pentru a fi propusă de Guvernul PSD pentru o funcție de comisar european.

Ajunge! Parlamentul nu trebuie să se mai substituie procurorilor și judecătorilor.

România are nevoie de politicieni integri și competenți! România are nevoie de o nouă clasă politică!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.