SONDAJUL secret al PSD anunță DEZASTRUL Vioricăi Dăncilă: FINALĂ Iohannis-Barna la prezidențiale! Procentele care i-au înspăimântat pe social-democrați


SONDAJUL secret al PSD anunță DEZASTRUL Vioricăi Dăncilă: FINALĂ Iohannis-Barna la prezidențiale! Procentele care i-au înspăimântat pe social-democrați

Grigore Cartianu (Jurnalisti.com) anunță că a intrat în posesia unui sondaj secret al PSD realizat în județul Constanța, care face parte  dintr-un mega-sondaj național ce are rezultate secvențiale pentru fiecare județ în parte.

Analiza sociologică a fost comandată după ieșirea ALDE de la guvernare, iar rezultatele acesteia sunt, așa cum veți observa, de-a dreptul apocaliptice pentru prezidențiabila Viorica Dăncilă, care nu numai că nu este capabilă să acceadă în turul al doilea al bătăliei pentru Cotroceni, dar, în județul Constanța (odinioară un puternic fief al PSD), premiera se plasează pe un umilitor loc... 4! Dacă așa stau lucrurile la Constanța, putem bănui că situația electorală a PSD în alte județe (mai cu seamă în cele în care există ”disidențe” baroniale) nu este deloc una optimistă. Dimpotrivă. 

 Vă prezentăm informațiile publicate de Jurnalisti.com:

1. Sondajul a fost demarat după ieșirea ALDE de la guvernare.
2. A fost sondat un eșantion atipic de mare de alegători, din tot județul: municipiul reședință de județ (Constanța) + toate orașele (mici sau medii) + toate comunele !). Așadar, sondajul acoperă urbanul mare, urbanul mic și rurarul.
3. La realizarea procentelor n-au fost luați în calcul nehotărâții, cei care au oferit răspunsuri de tip „nu mă interesează, nu votez” sau „nu știu încă, nu m-am hotărât încă” (având o pondere de 11-12%).

Pentru alegerile prezidențiale au fost măsurate 22 de persoane, care la demararea sondajului își anunțaseră intenția de a candida.

Alegeri prezidențiale, turul 1

Rezultate în județul Constanța

1.    Klaus Iohannis ………. 37% ….. (PNL)

2.    Dan Barna …………….. 32% ….. (USR–PLUS)

3.    Mircea Diaconu ……… 12% ….. (ProRomânia–ALDE)

4.    Viorica Dăncilă ……….. 9% ….. (PSD)

5.    Theodor Paleologu ….. 4% ….. (PMP)

6.    Alții ………………………. 6% ….. (niciunul nu trece de 1%)

Rezultate în orașul Constanța

1.    Klaus Iohannis ………. 43% ….. (PNL)

2.    Dan Barna …………….. 40% ….. (USR–PLUS)

3.    Theodor Paleologu ….. 7% ….. (PMP)

4.    Viorica Dăncilă ……….. 6% ….. (PSD)

5.    Mircea Diaconu ……….. 2% ….. (ProRomânia–ALDE)

6.    Alții ……………………….. 2% ….. (niciunul nu trece de 1%)

Alegeri pe partide, 2020 (locale + parlamentare)

Precizare: întrebarea a fost „Cu cine vă gândiți să votați la alegerile din anul viitor?”, nefiind diferențiate opțiunile „locale” și „legislative”. Scopul a fost acela de a măsura popularitatea actuală a partidelor și alianțelor.

Rezultate în județul Constanța

1.    PNL …………….. 31%

2.    USR.-PLUS ……. 27%

3.    PSD …………….. 17%

4.    Pro România ….. 11%

5.    PMP ………………. 5%

6.    ALDE …………….. 4%

7.    UDMR ……………. 1%

8.    Altele  ……………. 4% (niciunul nu trece de 1%)

Rezultate în orașul Constanța

1.    USR.-PLUS ……. 33% (are câteva zecimi în plus față de PNL)

2.    PNL …………….. 33%

3.    PSD …………….. 13%

4.    Pro România ….. 12%

5.    PMP ………………. 5%

6.    ALDE …………….. 2%

7.    Altele  ……………. 4% (niciunul nu trece de 1%)

Citiți întregul articol AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.