Sondaj prezidențiale. Dan Barna are probleme majore, în timp ce Klaus Iohannis rămâne lider detașat în cursa către Cotroceni


Sondaj prezidențiale. Dan Barna are probleme majore, în timp ce Klaus Iohannis rămâne lider detașat în cursa către Cotroceni

Europa FM a publicat un nou sondaj IMAS privitor la cursa către Cotroceni în care putem observa o surpriză de proporții.

Primul loc este ocupat de Klaus Iohanis cu un scor de 45,3%. Iar acum apare surpriza: candidatul USR-PLUS, Dan Barna, a fost întrecut de Mircea Diaconu. Mircea Diaconu figurează cu un scor de 16,6% și ar ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale, în timp ce Dan Barna s-ar situa pe locul 3 cu doar 14,2% din voturi. 

Urmează Viorica Dăncilă cu 12,4, în creștere cu 4 procente față de ultimul barometru. 

Theodor Paleologu, candidatul PMP, ar obține 7,7% din voturi.

Sondajul Europa FM a fost realizat în perioada 9-28 august pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.