Lovitură dată de CCR pentru prezidențiabilul Diaconu. Ce decizie a luat Curtea în privința contestației formulată de Alianța "UN OM"


Lovitură dată de CCR pentru prezidențiabilul Diaconu. Ce decizie a luat Curtea în privința contestației formulată de Alianța "UN OM"

Curtea Constituțională a României a luat o decizie definitivă în cazul lui Mircea Diaconu. Concret, candidatul susținut de PRO România și ALDE nu va avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile prezidențiale.

Decizia vine în urma contestaţiei formulată de Alianţa Electorală ”UN OM” împotriva Deciziei nr.32/D din 27 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central. Anterior, BEC a emis o decizie prin care calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, ale sectoarelor din București și a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate.

Astfel, BEC a decis că ALDE și Pro România nu sunt partide politice parlamentare, deoarece nu au grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului. De calitatea de partid parlamentar depindea prezenţa în secţiile de votare a reprezentanţilor candidaţilor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.