Cum și de ce a devenit Dan Barna „cel mai detestat politician român”. Liderul USR este lovit până și de consiliera lui Cioloș, care îl ridică în slăvi pe Paleologu, candidatul turnătorului Petrov


Cum și de ce a devenit Dan Barna „cel mai detestat politician român”. Liderul USR este lovit până și de consiliera lui Cioloș, care îl ridică în slăvi pe Paleologu, candidatul turnătorului Petrov

Remarca de bun simț a scriitorului și publicistului Tudorel Urian cu privire la atacurile dezlănțuite din ultimele zile la adresa președintelui USR, prezidențiabilul Dan Barna, „vinovat” până și de „Fericirea” promisă într-un slogan poate cam neinspirat de campanie, surprinde corect atmosfera toxică, nesănătoasă, în care se derulează, cel puțin la nivel de Facebook, campania pentru Cotroceni. Barna este lovit până și de cei care ar trebui să-l susțină, să-l sprijine, să-l încurajeze public, coerent, în aceste momente delicate în care poziționarea sa, chiar și în sondajele interne al USR, nu este prea grozavă (locul 3, după Iohannis și Dăncilă).

Au trecut aproape trei ani de când PSD se tot împuținează, procentual vorbind, am demonstrat că ne putem coaliza contra unei mafii infernale care se pregătea de dictatură, dar dovedim, în perspectiva unor alegeri decisive (nu doar cele prezidențiale) care pot schimba fundamental totul sau pot întârzia mult istoria pe care ne-o dorim pentru că suntem incapabili să construim uniți, să depășim orgolii, resentimente, interese personale sau de grup, nu avem cultură politică, relațională, diplomație, luăm de bună orice gogoașă de Facebook, nu ne deranjăm să verificăm și mai ales nu ne ostenim să gândim.

Tudorel Urian: „Cel care a susținut cel mai acerb inițiativa Fără penali în funcții publice a devenit, pe Facebook, cel mai detestat politician român! Parcă e Cezar în Senat, la Idele lui martie. Așa cum au mai fost la vremea lor linșați Mona Musca, Laura Codruța Kovesi, Augustin Lazăr și chiar Traian Băsescu, pe vremea când era Președintele României. Sunt oameni onorabili până mai ieri (chiar europarlamentarul Băsescu, care știe din proprie experiență cum e când nu faci pact cu mafia) care par că sunt gata să moară cu groaza în suflet că ar putea intra Barna în turul doi. Asta a devenit miza uriașă a acestor alegeri: să-i punem piedică lui Barna. Analiști, jurnaliști, activiști, simpli pupincuriști, iubitori de pleașcă, toți fierb de mânie și determinare. După 5 ani de putere Iohannis-Dragnea-Dăncilă, doar cineva foarte tare în diversiuni putea crea o asemenea stare. Respect, Putin!”.

Foarte bizară atitudinea publică, din ultima perioadă, a feministei Mihaelei Miroiu, profesor la SNSPA, ideolog PLUS și o apropiată a lui Dacian Cioloș, fostul premier despre care ultima oară știam că ar candida în tadem cu Barna (Barna – președinte, Cioloș - premier).

Mai întâi îl laudă pe Toader Paleolog, candidatul turnătorului Petrov, apoi spune că nu știe dacă să voteze Barna sau Iohannis, deși Barna-președinte = prietenul Cioloș premier.

Redăm două dintre postările doamnei care ar putea fi chiar un semnal de alarmă în ceea ce privește starea de spirit din rândul membrilor PLUS mai de la vârf:

„Greu de crezut. Dar chiar imi place Toader Paleologu. Cu toate marile diferențe, este un om autentic și cultivat. Ca să nu las dubii: Nu il votez, dar il apreciez. PS. Nu am nicio vină că nu a candidat alt om autentic și veritabil bun: Dacian Cioloș.”

„Nu știu încă sigur dacă îl votez pe actualul președinte sau pe Dan Barna. Rog însă pe cei care pot influența campania lui Barna să lase un picuț mai în surdină povestea cu fericirea.
1. Filosofic vorbind, fericirea este un concept foarte vag. Locul ei este în viața privată, nu în cea publică (mai ales în partea ei politică). În viața publică e nevoie de dreptate, nu de fericire.
2. Cele mai nenorocite regimuri politice sunt cele care au vrut să ne facă fericiți cu forța. Barna nu spune și nu vrea asta, desigur.
3. În regimurile democratice cel mult ni se poate garanta că statul nu ne împiedică a. să ne proiectăm propria concepție despre fericire și b. statul o să îi împiedice pe alții să ne oprească să ne-o căutăm, atîta vreme cât noi nu încălcăm drepturile altora care vor să facă acelaș lucru.
4. Dacă echipa de campanie crede că poate particulariza serios cum face ce scrie la punctul 3: este OK. Dar nimic mai mult.”

Ultima postare a doamnei Miroiu a primit foarte multe likeuri de la membri și simpatizanți PLUS....

CITEȘTE ȘI: Năucitorul sondaj EuropaFM. Cui folosește și pe cine încurcă „diversiunea Paleologu”?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.