Du(b)ios, Dragnea scăpa…


Du(b)ios, Dragnea scăpa…

Infracțiunea pentru care Liviu Dragnea plătește astăzi la Penitenciarul Rahova e apă de ploaie. De fapt, adevăratele lui infracțiuni sunt cu adevărat teribile și ele nu implică două amărâte angajate fictiv cu un salariu minim pe economie, ci o întreagă grupare infracțională, specializată în falsificarea de semnături pe documente europene, în sărăcirea cu bună știință a unui județ lăsat să doarmă în foame și întuneric spiritual, în abuzuri incredibile și în trafic de influență.

Cu toate acestea, Dragnea plătește acum pentru, probabil, cea mai mică dintre greșelile lui. Cele mari sunt ținute la adăpost de judecata imparțială și secretizate acum definitiv, prin aportul greu de contestat al “oamenilor dreptății teleormănene “, toți prieteni de familie cu Dragnea și ai lui.

Procurorii DNA au cerut Tribunalului Teleorman redeschiderea anchetei în dosarul Teldrum, un dosar ce cuprinde infracțiuni grele comise de fostul lider al PSD. Vorbim aici despre abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat și despre fraudă cu bani europeni, una care a adus României blocarea accesării de fonduri într-o perioadă grea. La Tribunalul Teleorman, însă, judecata a revenit, în ciuda protestelor procurorilor, unei persoane apropiate familiei Dragnea: Emilia Enescu. Soțul judecătoarei mergea la partidele de vânătoare organizate de Dragnea, iar fratele ei îl reprezintă în instanță pe Valentin, fiul baronului de Teleorman. În consecință, cererea de redeschidere a dosarului Teldrum a picat. La fel și unul dintre capetele de acuzare: fraudă cu fonduri europene. Încet, încet, acest dosar, care circulă între București și Alexandria de ani buni, se va destrăma. Acuzațiile la adresa lui Liviu Dragnea, judecate acum doar de instanțe locale, apropiate lui, pentru că nu mai este demnitar, vor pica una după alta.

În Penitenciarul Rahova, Dragnea e din ce în ce mai liniștit. Lucrează la atelierul auto și se relaxează în restul timpului, conștient de faptul că munca și comportamentul decent îi vor aduce o scurtare substanțială a pedepsei. Probabil că la finalul anului următor, Dragnea va fi liber. Între timp, dosarul Teldrum va deveni doar o amintire, pe care niciun procuror n-a reușit s-o facă substanțială prin probe și, deci, pe care niciun judecător n-a avut motive s-o judece. Și dacă lucrurile merg în sensul în care par a merge, atunci anii în care Dragnea a batjocorit un județ întreg și anii în care a tratat o țară ca pe propria plantație vor rămâne nepedepsiți. Definitiv. Ca și decizia Tribunalului Teleorman de ieri. Una prin care, în fapt, du(b)ios Dragnea scăpa cu vreo doi ani de pușcărie pentru vreo douăzeci în care a nenorocit o parte din România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.