PSD, un coș cu mere putrede. Comisarul european de rezervă propus de Dăncilă a plagiat


PSD, un coș cu mere putrede. Comisarul european de rezervă propus de Dăncilă a plagiat

Toate personajele pe care Viorica Dăncilă le-ar dori în funcția de comisar european, au probleme grave de integritate. După respingerea Rovanei Plumb, Dăncilă a venit cu o nouă propunere în persoana lui Dan Nica, urmărit penal în trecut de către DNA în mai multe dosare. Acum se pare că și propunerea de rezervă a PSD, Melania-Gabriela Ciot are probleme grave.

Concret, aceasta a plagiat în proporţie covârşitoare un articol ştiinţific publicat în anul 2012. Prim autor al textului în cauză este Vasile Puşcaş, membru PSD şi fost negociator-şef al României cu Uniunea Europeană, dezvăluie jurnalista Emilia Şercan în pressone.ro.

Puşcaş este și coordonatorul doctoratului pe care Ciot l-a obţinut în anul 2012, la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

Amintim că Melania-Gabriela Ciot a fost votată de PSD ca variantă de rezervă pentru nominalizarea României la funcţia de comisar european, după ce candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă definitiv de către comisia JURI din Parlamentul European cu o zi înainte. Ținând cont de problemele de integritate ale tuturor oamenilor propuși de Dăncilă, România riscă să piardă funcția de Comisar European pe Transporturi.

CITEȘTE ȘI: Dăncilă face încă o alegere problematică. Dan Nica, urmărit penal în trecut, propus pentru funcția de comisar european pe transporturi

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.