Grija PSD față de oameni: O jumătate de milion de români au renunțat la îngrijirea medicală în 2018


Grija PSD față de oameni: O jumătate de milion de români au renunțat la îngrijirea medicală în 2018

Jumătate de milion de români au renunțat la a mai obține îngrijire medicală în 2018 întrucât consideră că nu-și mai permit acest lucru, conform Institutului Național de Statistică. Asta în condițiile în care  un locuitor al României din cinci are o problemă cronică de sănătate sau o invaliditate.

Această situație, care vine după decenii de acces limitat la îngrijire medicală de calitate, ceea ce a dus în prezent la o situație generală de sănătate care este deficitară, a fost generată de „înțeleapta” guvernare PSD-ALDE, care a pus în centrul politicilor sale „grija față de români”. Parcă așa își justifică toate măgăriile, nu?

Mai mult, în luna octombrie Casa Națională de Sănătate încă nu a semnat contractul cadru pentru achiziționarea de servicii, sistemul sanitar funționând în baza unor contracte istorice. 

În acest context, Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a lansat un nou infografic despre accesul la serviciile sistemului de sănătate din România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.