"Dinozaurul comunist" Poșta Română mânăncă banii românilor degeaba. Ineficiența companiei de stat, punctată de un economist


"Dinozaurul comunist" Poșta Română mânăncă banii românilor degeaba. Ineficiența companiei de stat, punctată de un economist

Economistul Ovidiu Neacșu punctează gaura bugetară reprezentată de Poșta Română pe care o intitulează ca fiind un "dinozaur comunist". 

Concret, Poșta Română, deși se află pe locul doi pe piață, cu doar 20% din veniturile totale produse de acest sector din economie, are 70% din angajații care lucrează în domeniu. Așadar, ineficiența acestei companii de stat este mai mult decât evidentă. 

Redăm mesajul economistului Ovidiu Neacșu:

"Citesc o știre care spune că Poșta Română a căzut pe locul 2 după venituri, cu 20%, lider de piață fiind acum Fan Courier.

Asta nu mă miră, Poșta fiind un dinozaur comunist falimentar care trebuia închis ori privatizat de acum 25 de ani.

Cifrele ȘOCANTE sunt astea: "anul trecut numărul de angajați în acest sector a rămas constant la aproximativ 35.000 de angajați, Poșta Română având aproximativ 24.800 de angajați." (Hotnews.ro)

Cum să ai 70% dintre angajați și să faci 20% din venituri?", spune economistul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.