Date de ultimă oră ale regimului criminal PSD: "Peste 7000 de criminali, violatori și tâlhari liberi pe străzile României!". Numărul celor care au recidivat


Date de ultimă oră ale regimului criminal PSD: "Peste 7000 de criminali, violatori și tâlhari liberi pe străzile României!". Numărul celor care au recidivat

Deputatul PNL Florin Roman a formulat o interpelare parlamentară adresată ministrului Justiției Ana Birchall pentru a fi aflate datele criminale ale recursului compensatoriu

Astfel, liberalul a primit un răspuns care prezintă o situație extrem de îngrijorătoare: la data de 18 septembrie, nu mai puțin de 21.049 deținuți au fost eliberați mai repede din pușcărie, în baza legii recursului compensatoriu dintre care 7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie, corupție etc.

"Cel mai grav este însă că nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!", avertizează Florin Roman. 

Redăm semnalul de alarmă lansat de deputatul PNL:

"• Peste 7000 de criminali, violatori și tâlhari liberi pe străzile României

• Este răspunsul oficial al Ministerului Justiției la o interpelare adresata in calitate de deputat al PNL: la data de 18 septembrie, nu mai puțin de 21.049 deținuți au fost eliberați mai repede din pușcărie, in baza legii recursului compensatoriu. Din cei eliberați, 7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, tâlhărie, corupție etc. In acest moment, circula liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnați pentru act sexual cu un minor, 2300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mita. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați in libertate, nu mai puțin de 634.

• Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare. Cel mai grav este însă ca nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!

Fata de luna iunie, numărul celor eliberați mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3000.

• După tragedia de la Caracal, premierul Dancila promitea cu voce gravă, înăsprirea pedepselor și detenție pe viața pentru criminali. Toate aceste declarații au rămas vorbe. Mai mult decât atât, guvernul Dancila a blocat abrogarea recursului compensatoriu.

PNL solicita PSDancila abrogarea in regim de urgentă a recursului compensatoriu. Solicitam totodata discutarea in regim de urgentă a proiectelor depuse de PNL in parlament, pentru sistemul de găsire urgentă a copiiilor dispăruți, pentru detenție pe viața pentru cei care ucid femei gravide și copii, introducerea brățărilor electronice. Fiecare ora de întârziere înseamnă noi drame pe străzile României, unde nimeni nu mai este in siguranța!", a declarat deputatul PNL Florin Roman. 

Puteți consulta AICI documentele care prezintă datele integrale 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.