"Pesedista" Lia Savonea duce războiul cu Ana Birchall la CCR. Șefa CSM, nemulțumită că nu e lăsată să transforme instituția în tarlaua ei


"Pesedista" Lia Savonea duce războiul cu Ana Birchall la CCR. Șefa CSM, nemulțumită că nu e lăsată să transforme instituția în tarlaua ei

Șefa CSM, "pesedista" Lia Savonea, a anunțat marți că va sesiza CCR privind un conflict juridic de natură constituțională în legătură cu atitudinea ministrului Justiției Ana Birchall. 

”În calitate de președinte al CSM am decis să sesizez CCR cu un conflict juridic de natură constituțională față de atitudinea ministrului Justiției”, a anunțat Savonea într-o declarație de presă la sediul CSM.

”În principal pentru două motive: primul, o ingerință gravă în activitatea procurorilor, activitatea de urmărire penală și al doilea pentru acțiuni de subminare a autorității CSM în calitatea sa de garanmt al independenăței justiției”, a adăugat șefa CSM.

Anuntul șefei CSM vine la finalul unei alte zile în care a eșuat să o instaleze pe Adina Florea la șefia Secției Speciale pentru anchetarea magistraților. Motivul a fost, din nou, lipsa cvorumului necesar ședinței. În acest context, Lia Savonea a acuzat o conspirație creionată de Ana Birchall împreună cu procurorul general și procurorii din cadrul CSM care au absentat la ședința de astăzi. 

"Am văzut semnalele ministrului Justiției. Nu pot să nu observ această stranie coincidență. Ministrul Justiției pleacă și procurorul general suprapune această activitate cu procurorii Cristian Ban, Tatiana Toader și procurorul Deac. Suntem în fața unei acțiuni de coordonare", a spus Savonea.