Crește bilanțul victimelor în luptele din Nord-Estul Siriei. Forţele kurde anunţă că au respins un nou asalt terestru al armatei turce


Crește bilanțul victimelor în luptele din Nord-Estul Siriei. Forţele kurde anunţă că au respins un nou asalt terestru al armatei turce

În Nordul Siriei se dau la ora actuală lupte grele după decizia lui Erdogan de a invada acest teritoriu. Forţele kurde au anunţat joi că au respins un nou asalt terestru al armatei turce, la frontiera între cele două ţări, la o zi după bombardamente sângeroase în acest sector care au marcat lansarea unei ofensive a Ankarei, relatează France Presse.

Tiruri de artilerie ale armatei turce au fost raportate de asemenea joi dimineaţa în zonele frontaliere Tal Abyad et Ras al-Ain, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

La rândul său, Ministerul turc al Apărării a anunţat că operaţiunea sa a fost ”efectuată cu succes pe timpul nopţii de miercuri spre joi, în aer şi la sol” şi dă asigurări că ”ţintele desemnate” au fost ”capturate” fără să facă precizări.

Forţele Democratice Siriene (FDS), o alianţă de combatanţi kurzi şi arabi, au anunţat că au respins un asalt la sol în sectorul Ras al-Ain.

”Forţele noastre au blocat o tentativă de incursiune terestră a armatei de ocupaţie turcă asupra axei Tal-Halaf/Allouk", au anunţat într-un comunicat FDS. Miercuri seara, FDS au dat asigurări că au respins un atac similar în sectorul Tal Abyad.

Cel puţin 19 combatanţi din cadrul forţelor kurde au fost ucişi de miercuri în atacuri aeriene şi tiruri de artilerie ale armatei turce, care au vizat sectoare de la frontiera dintre cele două ţări ţări, potrivit SOHR. Dar, un bilanţ  anterior anunţa 15 morţi, înclusiv opt civili.

Ofensiva a provocat un val de proteste internaţionale, iar o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU urmează să aibă loc joi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.