"Cine uită, nu merită!": 93 de ani de la înființarea Partidului Național Țărănesc


"Cine uită, nu merită!": 93 de ani de la înființarea Partidului Național Țărănesc

Astăzi se împlinesc 93 de ani de la crearea Partidului Național Țărănesc. Cu această ocazie, președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu, Ion-Andrei Gherasim a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care aduce un omagiu eroilor martiri ai PNȚ.

"10 octombrie 1926 - 10 octombrie 2019!!
93 de ani de la crearea Partidului Național Țărănesc!!

Mă plec în fața eroilor martiri ai acestui partid, mare parte dintre ei făuritori ai Marii Uniri din 1918, care au luptat și s-au jertfit pentru idei și valori adevărate!

Sunt mândru că aparțin unei familii care și-a păstrat neîncetat consecvența și fidelitatea pentru un partid martir al acestei nații, nedrept lovit și umilit, în trecut și în prezent, de către persoane și instituții care și-au făcut un scop în sine din asta.

De ce? Pentru că marea majoritate a membrilor săi a spus "NU" călcării în picioare a principiilor și valorilor adevărate, pe care a fost construită această nație.

Mulți dintre ei au fost uciși în închisoare, alții au fost demni și nu au cedat nici un moment ispitelor și locurilor "călduțe", ce le-au fost oferite de regimul criminal de tristă amintire.

Pentru toți aceștia mă rog și mă plec cu pioșenie, iar pentru cei din generațiile prezente și viitoare le spun doar atât: "Cine uită, nu merită!"

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, mă voi duce la Bădăcin, cu pioșenie și umilință, cu bucurie și cu speranță, fiind convins că sacrificiul Marelui Iuliu Maniu nu a fost în zadar, și că, mai devreme sau mai târziu, principiile și valorile lui vor învinge!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.