USR a decis: NU intră la guvernare

USR a decis: NU intră la guvernare

Deputatul USR Stelian Ion a cerut luni intrarea Uniunii Salvați România la guvernare. Stelian Ion a spus printr-un mesaj intern adresat conducerii partidului faptul că USR trebuie să preia portofoliul de la Justiție, respectiv cel de la Mediu. 

CITIȚI ȘI: Stelian Ion cere intrarea USR la guvernare. Mesajul deputatului pentru conducerea Uniunii Salvați România EXCLUSIV

Ulterior, a urmat o ședință USR în cadrul căreia au participat președinții de filiale, parlamentarii și europarlamentarii USR. 

În cele din urmă, potrivit surselor Podul.ro, în cadrul ședinței USR a fost o majoritate covârșitoare împotriva variantei de a intra la guvernare. Varianta intrării la guvernare nu a mai fost supusă la vot. A fost doar o discuție, iar dintre cei care au luat cuvântul în ședință, aproximativ 50, doar 3 au solicitat ca USR să facă parte din viitorul Executiv. 

Tabăra din USR care s-a opus intrării la guvernare a motivat opțiunea prin faptul că formațiunea politică nu trebuie să deconteze electoral problemele economice, respectiv bugetare ce vor apărea în urma deciziilor iresponsabile luate de Executivul Dăncilă.

Totodată, cei care s-au împotrivit intrării la guvernare au invocat argumentul consecvenței în privința susținerii variantei alegerilor anticipate.