Kovesi, validată în fruntea Parchetului European în cadrul Conferinței Președinților PE


Kovesi, validată în fruntea Parchetului European în cadrul Conferinței Președinților PE

Liderul PLUS, eurodeputatul Dacian Cioloș, a anunțat miercuri seară că a fost făcut ultimul pas formal pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

Concret, liderii de grupuri politice din Parlamentul European au validat, în Conferința Președinților, numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European (EPPO).

"Este un moment important și simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei și a corupției care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii șapte ani", a declarat Cioloș.

Redăm comunicatul liderului PLUS:

"Tocmai am ieșit de la Conferința Președinților Parlamentului European, în cadrul căreia am făcut ultimul pas pentru numirea Laurei Codruța Kövesi drept prima procuroare-șefă europeană. Am hotărât împreună cu președintele parlamentului și cu președinții celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kövesi ca șefă a Parchetului European după ce și Consiliul a convenit să o susțină.

Este un moment important și simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei și a corupției care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii șapte ani.

Felicitări, Laura Codruța Kövesi! Ai șansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) și sunt sigur că o vei face cu competență și cu responsabilitate".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.