Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen pe tema desemnării comisarului european: "Rugămintea a fost să încercăm să ne grăbim"


Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen pe tema desemnării comisarului european: "Rugămintea a fost să încercăm să ne grăbim"

Președintele României Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și a discutat privind propunerea României de comisar european. 

Klaus Iohannis a declarat după întâlnire că situația politică din România o îngrijorează pe Ursula von der Leyen pentru că "avem un guvern interimar care nu va nominaliza un comisar".

"Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului. Doamna președinte-desemnat von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situația care s-a creat. Avem un guvern interimar care nu va nominaliza un comisar. Comisia se grăbește, chit că acum avem o amânare de o lună - nu din cauza României, dar situația e una complicată și sper să găsim soluții”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis a conturat profilul pe care trebuie să-l aibă propunerea României de comisar european: 

"Când revin în țară o să încep câteva discuții să căutăm o soluție. (...) Este clar că avem nevoie de o persoană integră, de o persoană care are cunoștiințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care ar reprezenta într-un fel și România în Comisie, într-un sens pozitiv. Noi avem oameni competenți, avem profesioniști. Haideți să-i selectăm și să-i trimitem la Bruxelles", a adăugat Iohannis.

Mai mult, Klaus Iohannis a semnalat că Ursula von der Leyen dorește să fie desemnată o femeie din partea României pentru poziția de comisar european pe Transporturi, iar în acest sens nu există momentan un termen limită, dar indicat ar fi cât mai repede. 

”Doamna președinte von der Leyen a subliniat și la discuția de ieri că-și dorește foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziția de comisar pe Transporturi. (...) Rugămintea a fost să încercăm să ne grăbim", a mai menționat președintele României. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.