Pușcăriașul Adrian Severin sare la beregata lui Ponta: Ne-a băgat la ÎNCHISOARE pe mine și pe Adrian Năstase!


Pușcăriașul Adrian Severin sare la beregata lui Ponta: Ne-a băgat la ÎNCHISOARE pe mine și pe Adrian Năstase!

Cuprins de crize nervoase după prăbușirea Guvernului Dăncilă, fostul pușcăriaș Adrian Severin (odinioară unul dintre ideologii PSD) se aruncă la beregata fostului premier social-democrat Victor Ponta, pe care-l acuză, într-un comentariu pe Facebook, că ”a pus umărul” să-l bage la pușcărie pe el și pe Adrian Năstase.

De asemenea, Severin – notoriu, de-a lungul ultimilor trei ani, pentru declarațiile anti-SUA și anti-UE preluate din rețetarul propagandei putiniste – insistă că Viorica Dăncilă trebuie să o trimită în ”concediu forțat” pe Ana Brichall (care susține desființarea secției speciale pentru anchetarea procurorilor) și să îi delege atribuțiile de la Ministerul Justiției controversatei Gabriela Zoană, unsă recent în funcția de secretar de stat.

Ponta nu doar că nu ne-a cerut sfatul, mie și lui Năstase, dar a pus umărul ca să ne bage în pușcărie. Dacă PSD ar fi avut curajul să dea legea amnistiei astăzi Tăriceanu și mulți alții nu ar mai fi putut fi șantajați ca să arunce țara în haos. Sper că acum se va înțelege de unde a venit acea opoziție furibundă la amnistie (termen juridic despre care mulți nici nu știu exact ce înseamnă)”, scrie Severin, într-un comentariu.

”În prezent, Birchall este revocată/demisă în mod legal și constituțional, fapt confirmat de CCR. Prezența ei în Ministerul Justiției este rezultatul refuzului Președintelui Iohannis de a-și îndeplini obligația constituțională a semnării decretului de consfințire a revocării. Premierul Dăncilă trebuie să pună capăt acestui abuz și situației create de el, trimițându-o în concediu forțat pe Birchall și interzicându-i continuarea oricarei activități în fruntea ministerului până la oficializarea revocării în Monitorul Oficial. Administrarea activităților curente poate fi delegată de premier secretarului de stat”, insistă Severin, fost pușcăriaș de drept comun, la fel ca Adrian Năstase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.