Nebunia dictatorului nord-coreean, la un nou nivel. Kim Jong-un a ordonat demolarea unor clădiri ”inestetice”, simbol al colaborării inter-coreene


Nebunia dictatorului nord-coreean, la un nou nivel. Kim Jong-un a ordonat demolarea unor clădiri ”inestetice”, simbol al colaborării inter-coreene

Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un a ordonat demolarea clădirilor ”inestetice” ale Coreii de Sud din staţiunea de pe muntele Kumgang, care este un simbol rar al colaborării inter-coreene, şi a cerut ca acestea să fie înlocuite cu clădiri ”moderne” construite de Nord, potrivit The Guardian.

Liderul nord-coreean a spus că este o ”greşeală” ca staţiunea de pe coasta estică să fie privită ca proprietatea comună a celor două Corei, având în vedere că este situată pe teritoriul Coreii de Nord, a relatat agenţia de presă KCNA.

“Muntele Kumgang este pe pământul nostru, câştigat cu sânge, şi până şi un vârf şi un copac sunt asociaţi cu suveranitatea şi demnitatea noastră”, a afirmat Kim în timpul unei vizite efectuate în staţiune în această săptămână”, a scris KCNA, adăugând că clădirile sud-coreene erau ”nişte reminiscenţe ale unor clădiri temporare de pe şantiere”.

Agenţia a adăugat: ”Kim a ordonat demolarea tuturor clădirilor inestetice de pe partea sudică, cu acordul autorităţii competente a părţii sudice, şi construirea unor unităţi moderne de servicii, în concordanţă cu peisajul muntelui Kumgang.”

Sud-coreenii au început să efectueze vizite pe muntele Mount Kumgang în 1998, dar acestea au fost suspendate în 2008, când o turistă din Sud a fost împuşcată mortal de un soldat nord-coreean, pentru că ar fi intrat într-o zonă militară.

Staţiunea, construită cu investiţii ale unor firme din Coreea de Sud, a găzduit de atunci reuniuni ocazionale ale unor familii despărţite de războiul coreean din 1950-1953.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.