VIDEO Cel mai căutat terorist din lume este mort. Liderul ISIS s-a sinucis în timpul unui raid al trupelor de comando americane în Siria


VIDEO Cel mai căutat terorist din lume este mort. Liderul ISIS s-a sinucis în timpul unui raid al trupelor de comando americane în Siria

Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi ”este mort”, a anunţat duminică președintele SUA, Donald Trump.

Operaţiunea militară americană în care liderul Statului Islamic s-a sinucis este mai importantă decât cea în care a fost ucis liderul Al-Qaida Osama ben Laden în 2011, în Paksitan, în timpul administraţiei democratului Barack Obama, apreciază Donald Trump, potrivit publicației The Associated Press.

Al-Baghdadi s-a sinucis în timpul raidului american, detonându-şi o vestă încărcată cu explozivi, omorându-se pe el şi trei dintre copiii săi.

Forţele speciale americane au efectuat un ”îndrăzneţ raid nocturn” şi şi-au îndeplinit misiunea, a anunţat Trump într-o intervenție la Casa Albă, în Sala Diplomatică (Diplomatic Room).

Niciun militar american nu a fost ucis, însă unii dintre susţinătorii lui al-Baghdadi au fost ucişi, îndeplinind astfel cel mai important obiectiv în domeniul securităţii naţionale al adminsitraţiei sale, a adăugat el.

Liderul ISIS a murit după ce a fugit într-un tunel din care nu exista ieşire, în care a detonat o vestă încărcată cu explozivi, omorând împreună cu el trei dintre copiii săi.

Presa americană a dezvăluit că liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi a fost ţinta unei operaţiuni militare nocturne a Statelor Unite, în nord-vestul Siriei, în cursul căreia acesta ar fi fost ucis.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), comandouri americane au fost aduse cu elicopterul şi debarcate în noaptea de sâmbătă spre duminică în vederea unei ”operaţiuni vizând lideri de rang înalt ISIS”.

Vedeți anunțul președintelui Trump în video-ul de mai jos începând cu minutul 45:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.