Șeful DNA clarifică controversele din jurul prezidențiabilului USR: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar al DNA!


Șeful DNA clarifică controversele din jurul prezidențiabilului USR: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar al DNA!

Procurorul-șef interimar al DNA, Călin Nistor, prezent la o dezbatere pivind investigarea fraudelor pe fonduri europene, a fost întrebat de jurnalişti dacă Dan Barna are vreo calitate într-un dosar al DNA şi dacă dosarul care îl vizează pe liderul USR a fost mutat la DNA Alba Iulia. Astfel, Călin Nistor a transmis că Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar al DNA

"Ca să discutăm despre un dosar care poartă numele unei persoane trebuie ca acea persoană să dobândească calitatea de suspect sau inculpat. La acest moment, vă pot spune că persoana respectivă nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar al DNA (…) Nu am mutat niciun dosar la serviciul teritorial Alba", a răspuns Nistor, conform G4media

Presa a relatat că DNA ar fi deschis un dosar penal in rem în urma investigaţiilor publicate de Rise Project privind proiecte derulate cu fonduri europene în care a fost implicată o firmă a lui Dan Barna.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.